Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Guldsuccé för Lidl och INGO – i år igen

Publicerad: 22 juni 2015, 12:48

Björn Ståhl, ecd på INGO, i Cannes.

Foto: Fredrik Thambert.

I fjol tog INGO hem ett guldlejon tillsammans med Lidl för pop-up-restaurangen Dill. I år upprepar de succén med "Bosses mjölk" som tar hem ett guld i Direct. Samtidigt passar Björn Ståhl på att ge en syrlig passning till Guldägget.


Ämnen i artikeln:

Björn StåhlLidlCannes LionsIngoCannes Lions 2015

Sverige hade fem nomineringar i Direct, varav fyra tillhörde INGO. I kväll tar de hem ett guldlejon, ett silver och ett brons för kampanjen Bosses Mjölk, som Resumé tidigare har berättat om.  
– Det känns fantastiskt kul. Vi får löjligt bra utdelning och en väldigt bra start på veckan, säger byråns ecd Björn Ståhl som också satt i juryn.

Ni vann guld med Lidl i fjol och nu gör ni det igen. Vad är hemligheten?
– Jag tror att vi har hittat Lidls sätt att kommunicera i det verkliga livet, där vi hela tiden bevisar kvaliteten på deras produkter. Vi leder den hela tiden i bevis på ett eller annat sätt. Vi tänker inte reklamfilm eller print, utan att föra fram den stora idén.

Vad betyder det för byrån och ert samarbete?
– Lidl tycker så klart att det är skitkul. Det har en viss betydelse för dem även om det inte är det viktigaste i deras värld.

Och för er del?
– Det här är ju tredje året i rad som vi vinner lejon, och det är jag jäkligt glad över. När jag åkte hit hoppades jag att vi skulle vinna ett lejon i vilken valör som helst. Men nu startar vi med tre. Så det känns skitbra.

Ser du det som ett bevis på att ni tillhör toppbyråerna i Sverige?
– Nja, alltså det är ju det märkliga. Den här kampanjen blev inte ens nominerad i Direkt i svenska Guldägget. Här vinner den guld, silver och brons. Det får mig att undra över ett och annat.

Grand Prix i Direct går till Volvo Cars kampanj "Interception" som är framtagen av Grey New York. Den gick ut på att det svenska bilmärket lyckades kapa konkurrenternas påkostade satsningar i sociala medier under Super Bowl.
– Det är ett stort varumärke, en stor kampanj och under Super Bowl som är bland det största i USA. Med nästa inga pengar alls gick de in och hijackade de gigantiska varumärkena som öser in pengar. Det var tungan på vågen som avgjorde att den vann, säger Björn Ståhl.

Inga andra svenska kampanjer belönades i kategorin.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.