Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Gullers sörjer Arbetsförmedlingen

Publicerad: 31 januari 2012, 14:51

Annika Sjöberg. vd på Gullers grupp.

Foto: Jörgen Hildebrandt/MOMENT

Lowe Brindfors vinner Arbetsförmedlingens reklambyråupphandling. Gullers förlorar uppdraget: – Upphandlingen var presenterad på ett sådant sätt att de stora byråerna skulle komma dit och dansa. Så vi är inte förvånade över att vi inte vann, säger Annika Sjöberg, vd på Gullers.


Ämnen i artikeln:

ArbetsförmedlingenGullers Grupp

Gullers Grupp kom in hos Arbetsförmedlingen i samband med att bolaget köpte reklambyrån Bacon för två år sedan.

Den nya upphandlingen är värderad till 25 miljoner kronor, varav 20 miljoner kronor rör marknadskommunikation, medan resterande delar rör pr och internkommunikation. Nu står det alltså klart att Lowe Brindfors vunnit reklamuppdraget, medan Springtime vunnit pr-biten.

Sammantaget innebär detta att Gullers inte har något uppdrag kvar hos Arbetsförmedlingen.

Gullers vd Annika Sjöberg tycker inte att det förlorade uppdraget innebär något större avbräck rent ekonomiskt, men är ändå besviken över att inte ha kvar Arbetsförmedlingen som kund:

– Det känns tråkigt då det är en spännande kund, men det finns en gräns för hur långt man vill pressa priset, säger Annika Sjöberg.

Så ni hänger ändå inte läpp med andra ord?
– Jo, både jag och medarbetarna hänger läpp eftersom det var roligt att jobba med Arbetsförmedlingen. Men det är bara att önska Lowe Brindfors och Springtime lycka till, säger Annika Sjöberg.

Gullers hade en byråintäkt på 54 miljoner kronor under förra året (företaget har brutet räkenskapsår). Vinsten landade på 1,4 miljoner efter skatt.

Annika Sjöberg räknar inte med att förlusten av Arbetsförmedlingen har någon större inverkan på innevarande räkenskapsår:

– Det är klart att 20 miljoner kronor hade suttit fint, men det var så uppenbart att Arbetsförmedlingen ville ha en större byrå, säger hon.

Gullers Grupp har också vunnit ett antal nya ramavtal under de senaste månaderna:

Smittsskyddsinstitutet, Rikspolisstyrelsen, Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, och Specialpedagogiska Skolmyndigheten.

Byrån har även ett antal nya medarbetare på ingång:

– Vi har inte sagt upp någon på grund av arbetsbrist på 22 år. Sedan kan man konstatera att det finns ramavtal som används mer och ramavtal som används mindre. Vi hade exempelvis ett ramavtal med Arbetsförmedlingen kring events och det har vi inte fått något ifrån, säger Annika Sjöberg.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.