Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Gustavo Martinez får gå efter sexanklagelserna

Publicerad: 17 mars 2016, 16:21

Gustavo Martinez tvingas sluta efter anklagelserna.

JWT:s globala chef anklagas för grova sexuella trakasserier av sin personal. Nu tvingas han lämna sin post.


Ämnen i artikeln:

JWTWPP

Det var New York Post som först rapporterade om stämningen mot Gustavo Martinez, global vd för reklamkoncernen JWT. Personen bakom stämningen var Erin Johnson, mångårig kommunikationschef på byrån.

Enligt stämningsansökan har Martinez bland annat klagat på "jävla judar" och kallat afroamerikaner för "apor". Den grövsta anklagelsen gäller hans agerande gentemot kvinnliga anställda: "Kom hit så att jag kan våldta dig i badrummet" ska han blant annat ha sagt till en kvinna samtidigt som han grabbade tag om hennes nacke.

När anklagelserna blev kända dementerades de kraftfullt av JWT-chefen. Men under veckan som gått har det framkommit information om att hans grova utspel ska ha spelats in på band. Hans beteende ska också ha rapporterats till andra chefer inom JWT och ägarbolaget WPP, som fram tills nu alltså inte agerat.

I ett pressmeddelande skriver de att Tamara Ingram tar över som global chef med omdelbar verkan. Gustavo Martinez lämnar JWT efter en gemensam överenskommelse med styrelsen.

I måndags berättade Resumé om hans kopplingar till Sverige sedan sin tid som Europachef inom McCann. Det var bland annat han som rekryterade in Matias Palm-Jensen till nätverket och låg bakom förändringarna i Sverige när byrån slopade namnet "Storåkers" och bytte ledning. På JWT jobbade han också tillsammans med Adam Kerj som slutade i höstas.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

JWTWPP

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.