Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

H&M fortsätter med skandalomsusad modefotograf

Publicerad: 10 oktober 2013, 12:18

Foto: Wikipedia/Creative Commons.

Den skandalomsusade modefotografen Terry Richardson anklagas för nya sexuella trakasserier. H&M har arbetat med Terry Richardson sedan en tid tillbaka, men ser ingen anledning att avsluta samarbetet trots anklagelserna.


Ämnen i artikeln:

H&M

Sajten Jezebel skriver att modefotografen Terry Richardson anklagas för nya sextrakasserier av modeller.

Jezebel tar bland upp en händelse där modellen Jamie Peck hade en fotosession med Terry Richardson för sex år sedan.

Jezebel  uppger att modellen ville behålla underkläderna på eftersom hon hade  mens, men Terry Richardson ska ha bett henne att ta ut tampongen så han  kunde skapa ”tampong-te.”

Det framgår också att han bland annat ska  krävt att modellen skulle kalla honom morbror Terry och att han klädde  av sig naken under fotograferingen.

En annan modell berättar att hon  hade bokats in för ett jobb för Arena Homme Plus. Terry Richardson hade  samlat 30 modeller och meddelade att alla skulle få en chans att hamna  på omslagsfotot.

Modellen beskriver att Terry Richardson har så mycket makt i branschen att modellerna gjorde allt för att göra honom till lags.

”Jag  gick fram till honom och frågade om han hade några moraliska  betänkligheter över att utnyttja unga modellers drömmar….Jag fick svaret  att han inte ens tänker den tanken.”, beskriver modellen för Jezebel.

Jezebel tar också upp en rad riktig grova anklagelser mot fotografen.

H&M har arbetat med Terry Richardson sedan en tid tillbaka.

Företagets presschef Hàcan Andersson ser ingen anledning att avsluta samarbetet trots anklagelserna.

”Om  dessa anklagelser är sanna så är det naturligtvis oacceptabelt, men vi  har ingen information om att det skett något opassande under H&M  fotograferingar.”

Han beskriver också att H&M alltid har en  representant närvarande för att dels ”garantera modellernas” säkerhet,  dels ”upprätthålla en professionell miljö.”

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

H&M

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.