Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

H&M hyllar George Michael – mindre än ett år efter hans död

Publicerad: 21 september 2017, 08:34

I H&M:s globala höstkampanj sjunger Naomi Campbell kareoke till låten "Wham Rap!". Supermodellen medverkade i George Michaels legendariska musikvideo för 27 år sedan och var nära vän med den bortgångne artisten.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerH&Madam&eve DDB

Det är Adam&Eve/DDB som ligger bakom den något okonventionella kampanjen som verkligen bejakar nostalgikramande och går under parollen "power, glam och sass".

Kampanjen är inspirerad av det japanska nattlivet och i en bärande roll ser vi supermodellen Naomi Campbell mima medan låttexten syns i nedre bildkant, i sann karaoke-stil. Soundtrack är 80-talsgruppen Wham!'s låt "Wham Rap!".

Reklamfilmen lanserades i Japan i början av september och gick upp i andra regioner, bland annat i Sverige, i veckan. Andra som syns i H&M:s höstkampanj är modellen Adwoa Aboah, Gia Seo och Stella Duval.

Förutom mixen mellan 80-talskänslan och det moderna Tokyo fångar reklamfilmen tidsandan genom att hylla George Michael mindre än ett år efter stjärnans bortgång.
Naomi Campbell var vän med artisten och medverkade i den ikoniska musikvideon till låten "Freedom '90" för 27 år sedan tillsammans med andra supermodeller som Linda Evangelista, Cindy Crawford och Christy Turlington.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.