Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

H&M-reklam anmäls

Publicerad: 14 december 2010, 10:16

H&M anmäls för sin reklam – igen. – Det är svårt att veta om bilden riktar sig till vuxna eller barn, säger Kari Elise Slinning på Riksföreningen Anorexi-Bulimi/Kontakt, ABK till Aftonbladet.


Reklamen som anmälts.

Aftonbladet skriver att H&M återigen anmäls för sina magra modeller. I våras fälldes klädkedjan för att ha använt en för smal modell i sin reklam. Det gällde Chaen Iman med ett BMI på 16,6. Gränsen för undervikt går vid 18,5.

Sedan friades H&M i ett annat fall när det gällde modellen Daria Werbowy, 27, med ett BMI på 17,2.

Aftonbladet skriver att H&M julkampanj med modellerna Stella Tennant, BMI 15,5, Fei Fei Sun, BMI 15,9 och Du Juan, BMI 15,7, väcker reaktioner. Kampanjen har nu RO-anmälts.

– Jag blir upprörd av de magra modellerna. Särskilt över bilden med barnen, för det är svårt att veta om bilden riktar sig till vuxna eller barn, säger Kari Elise Slinning på Riksföreningen Anorexi-Bulimi/Kontakt, ABK till Aftonbladet.

– Vi vet att de som är sjuka i ätstörningar mäter sig med de smalaste och det går inte att leva upp till det skönhetsideal H&M visar upp.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.