Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

H&M värvar stjärndesigner till ny lyxkedja

Publicerad: 23 mars 2012, 08:21

Toppdesignern Behnaz Aram.

Foto: Pressbild.

Sedan tidigare är det känt att Karl-Johan Persson, vd för H&M-koncernen, planerar att öppna en ny butikskedja, snäppet lyxigare än Cos. Nu skriver DI att satsningen ska drivas av stjärndesignern Behnaz Aram, tidgare ansvarig för Whyreds damkollektion.


H&M ska växa med 5 500 butiker  till 8 000 butiker under det närmaste decenniet.

H&M:s planer för i år är att utöka med 275 butiker – här ingår även butiker i fem nya länder.

Den långsiktiga målsättningen är att utöka antalet butiker med 10-15 procent per år:

H&M har också precis börjat sin expansion av Cos, vilket är en lyxversion av H&M. Och Karl-Johan Persson vill nu även satsa på ytterligare en exklusiv kedja, ännu lyxigare än Cos. Han har nu värvat stjärndesignern Behnaz Aram från Whyred. Hon ska bli ansvarig för den nya lyxkedjan.

–   Om vi blickar framåt 5-10 år tror jag att vi har breddat H&M med   fler produktkategorier. Vi startade ju H&M Home nyligen som ett   exempel. Men det finns många andra idéer som bubblar inom H&M och   det är fullt möjligt att vi kommer att starta en ny kedja som vi gjorde   med Cos, sa Karl-Johan Persson till Expressen nyligen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.