Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Hade aldrig funkat med nakna kvinnor”

Publicerad: 11 december 2013, 12:07

I RFLS Göteborgs film inför World Aids Day nakenbrottas män insmorda i smörkräm, hallonkräm, choklad och gele. Filmen har uppmärksammats av Huffington Post och nått en kvarts miljon visningar på tio dagar.


Ämnen i artikeln:

RFSL

I filmen "Flavour wrestling for hiv testing" som ska få homo- och bisexuella män att testa sig för hiv tävlar åtta killar i nakenbrottning.

Insmorda i olika smaker. Filmens regissör Issa Chamoun fick uppdrag av RFSL Göteborg att sätta ihop en film inför World Aids Day den 1 december.

– Det är ett stort problem att män inte testar sig. Filmen har legat vilande i ett antal månader innan den släpptes.

Beskriv kopplingen mellan filmens innehåll och att få män att testa sig för hiv?
– Filmens tävlingssekvenser är ett test och knyter an till problematiken på ett lekfullt, naturligt, sexigt och ofarligt sätt. Det handlar inte om vinnare och förlorare eller vem som är hiv-positiv eller inte. Det var viktigt för mig att göra en film som bryter av mot de traditionella informationskampanjerna, säger Issa Chamoun och fortsätter:

– När jag gjorde den här filmen var syftet att den skulle bli viral och jag tror att innehållet är något som målgruppen vill dela. Den lägger ingen värdering i själva hiv-statusen. Resultatet av testet har ingen betydelse i filmen.

Hur tror du att allmänheten skulle ha reagerat i fall det var nakna kvinnor som brottades i smörkräm?
– Filmen hade aldrig fungerat med nakna kvinnor. Den är riktad till män och hade man gjort en motsvarande film med kvinnor hade man klivit in på ett tveksamt område, det hade blivit väldigt konstigt. Kvinnor har en längre historik av exploaterande. Det hade blivit fel helt enkelt.

Vad har du fått för reaktioner?
– Många tycker filmen är komisk, andra tycker den är sexig. Jag har försökt knyta an till den svenska bekvämligheten inför den nakna kroppen. Den är inte sexuellt laddad och män med olika åldrar och kroppsformer är med i filmen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

RFSL

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.