Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hagelin: Det var jag som valde att sluta

Publicerad: 2 maj 2014, 14:03

Greger Hagelin har sålt sin resterande del i Wesc. .

(UPPDATERAD) Greger Hagelin dementerar att han tvingats bort från sin egen skapelse – klädmärket Wesc. – Styrelseordförandens version får stå för honom. Det var jag som valde att sluta, men jag vill inte prata skit om någon i företaget, säger Greger Hagelin till Resumé.


Greger Hagelin grundade numera förlusttyngda Wesc 1999 – i september i fjol lämnade han vd-posten.

Nu har även hans uppdrag  i dotterbolaget We International avslutats. Där jobbade han med varumärke, försäljning och marknadsföring.

Enligt ordföranden Theodor Dalenson var det styrelsens beslut att avbryta samarbetet.

– Bristande probleminsikt och affärsmannaskap gjorde att styrelsen beslutade att byta ut hela ledningen i fjol. Vi hoppades att Greger Hagelin skulle fungera i sin nya roll, men det fungerade inte, och då avslutade vi hans uppdrag, säger Theodor Dalenson till DI.

Men Greger Hagelins version är den motsatta:

– Jag valde själv att sluta som vd i fjol, och har ni själv valt att lämna bolaget. Jag kände att jag var färdig och jag vill göra annat i livet. Jag vet inte varför de påstår något annat, det är inte bra för varumärket. Wesc har en plats i mitt hjärta.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.