Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Haglöfs ger vandrarna wifi – när det regnar

Publicerad: 7 oktober 2016, 13:59

För Haglöfs finns inget dåligt väder.

Foto: Kampanj

Haglöfs har tagit sig norrut till den svenska vildmarken för att installera ett wifi – som bara fungerar när regnet slår till. Bakom kampanjen står Åkestam Holst.


Ämnen i artikeln:

ReklamkampanjÅkestam HolstKampanjReklamfilm

Det svenska vädret visar sig inte alltid från sin bästa sida, framför allt inte i oktober månad. Därför vill klädkedjan Haglöfs förvandla regn och rusk till något kul.

Nu ger de vandrarna längs Kungsleden möjligheten att koppla upp sig mot ett wifi, med namnet Weather-fi, på platser där det normalt sett inte finns täckning.

Men det finns en hake – Weather-fi fungerar bara när det regnar. Kampanjen är framtagen av reklambyrån Åkestam Holst.

– Vi vill uppmuntra människor att ge sig ut oavsett väder. Men även om våra produkter är gjorda för att trotsa elementen så är det inte alltid motiverande att vandra vidare när regnet öser ner. Därför känns det roligt att få bjuda folk på lite underhållning när vädret är som värst, säger Peter Fabrin, vd på Haglöfs, i en kommentar.

Weather-fi drivs av solenergi och är tillgängligt när det regnar under hela oktober. Ju mer det regnar, desto starkare är signalen.

Se kampanjen här.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.