Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Halebop slår mynt av tågförseningar i jul

Publicerad: 22 december 2017, 10:32

Foto: Mostphotos.

Telekombolaget Halebop ger en passning till tågföretagen – och erbjuder sena resenärer gratis internet.


Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsReklambyråerWavemakerHalebopMediebyråer

Alla som åkt tåg runt juletid, och annars också för den delen, känner igen frustrationen som uppstår när ett tåg är försenat. I ett pressmeddelande skriver Halebop att de svenska järnvägarna knappt tål några centimeter snö innan tågen försenas. Det tänkte telekombolaget utnyttja i en ny kampanj. De ska försöka mildra resenärernas frustration genom att erbjuda dem gratis internet.

– Vi kan inte förändra vädret, men vi kan försöka göra något gott för dem som drabbas av förseningar. Oavsett om de vill chatta med familjen eller spela Candy Crush för att få tiden att gå, säger Johanna Sahlman, marknadschef på Halebop, i pressmeddelandet.

För att hitta tågförseningarna har Halebop byggt en integration direkt mot Banverkets data om förseningar i tågtrafiken som uppdateras i realtid. Den som drabbas av förseningar uppmanas att messa in tågnumret på det försenade tåget så bjuder Halebop på en gigabyte surf. Banverkets data styr också utomhusskyltarna på tågstationerna så att Halebops budskap visas när det är tågförseningar.

– Vi håller trots allt tummarna för problemfria resor i jul, säger Johanna Sahlman.

Byrån bakom idén är Wavemaker. Perfect Fools står för reklamenheterna.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News