Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han är världens bästa kreativa chef

Publicerad: 27 augusti 2008, 07:26

David Lubars på BBDO New York är världens mest prisade kreative chef. I år har han basat för 86 vinnande kampanjer. Branschbibeln Creativity har presenterat 2008 Awards Winners list.


David Lubars är den mest belönade kreativa chefen, enligt Creativity.

Flest pris vinner. Så enkelt är det och vare år räknar reklamtidningen Creativity vem som har vunnit mest i de viktigaste tävlingarna där ADC, AICP, ANDYS, Asia AdFest, Cannes, Clio, D&AD, och One Show ingår.

Mest framgångsrik på at tävla det senaste året är utan jämförelse BBDO-nätverket. Än mer imponerande är att BBDO New York har fixat hälften av priserna. Mest uppmärksammad är kanske Cannes-vinnanade kampanjen Voyeur för HBO.

Och crative director på BBDO New York är David Lubars. Enligt listan ska han ha haft kreativt ansvar för 86 kampanjer. Avundsjuka är inget svenskt fenomen så just nu diskuteras det på amerikanska reklambloggar hur många minuter som Lubar egentligen lade ned på varje enskild kampanj.
Näst mest prisad byrå blev San Francisco-byrån T.A.G som bara fått pris för Halo3. Å andra sidan har det blivit 34 priser för Halo 3.

Det är företrädesvis amerikanska och engelska byråer som finns med på Creativitys topplista. Men svenska North Kingdom har fått en topplacering i kategorin produktionsbolag. Det är framför allt för jobbet med sajten för Get the Glass-kampanjen.

Vinnarna i Crativity 2008 Awards Winners

Byråer
BBDO, New York
T.A.G., San Francisco
McCann Erickson, San Francisco
Fallon, London
Saatchi & Saatchi, New York

Creative directors
David Lubars - BBDO, New York
Bill Bruce - BBDO, New York
Geoff Edwards/Scott Duchon - T.A.G., San Francisco
John Patroulis - T.A.G., San Francisco
Tony Granger - Saatchi & Saatchi, New York

Produktionsbolag
MJZ
RSA
Gorgeous Enterprises
Go Film
Smuggler
(North Kingdom på åttonde plats)

Annonsörer
Microsoft
Sony
Volkswagen
Time Warner/HBO
Procter & Gamble

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.