Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han avgår som vd

Publicerad: 13 december 2010, 08:30

I går, torsdag, tog Mattias Hansson emot Bengt Hanser-stipendiet på 100-wattaren. I dag kom beskedet att han kliver av vd-posten på Hyper Island. – Det är en bra tid att lämna över till någon annan, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Mattias HanssonHyper Island

Mattias Hansson. Foto: Resumé.

Hyper Island publicerade ett pressmeddelande på sin sajt om vd-bytet på fredagen. Det sensationella beskedet kommer dagen efter att Mattias Hansson under pompa och ståt tog emot det prestigefyllda Bengt Hanser-stipendiet för opinionsbildande insatser för reklamen i näringslivet och samhället.

Då var det ingen utomstående som kunde ana att han skulle kliva av som vd.
– Vi har kommit överens om detta nu i dagarna, säger Mattias Hansson, som från och med dagens datum inte längre är vd för Hyper Island.

Istället ska han "verka i ägarrollen" säger han till Resume.se. Han medger att det "kan verka knasigt" att detta kommer dagen efter han prisats för sina framgångar just som vd för skolan, men Bengt Hanser-stipendiet som "en bra kröning på min operativa Hyper Island-karriär".
– Det är så jag jobbar. Jag drar igång grejer och sedan äger jag dem, säger han.
– Jag är involverad i flera projekt. Till exemepel har jag en tredjedel i Magasin Skåne som jag äger tillsammans med Aller, och jag är ansvarig utgivare för det.

I pressmeddelandet från Hyper Island står det om alla framgångar som utbildningsföretaget upplevt under Mattias Hanssons tre år som vd, som exempelvis en ökad årlig omsättning från 12MSK till 73MSK, en ökning av antalet studenter och etableringen av kontor i Stockholm, London, Manchester och New York.

Hyper Island ska ha en ny vd på plats första kvartalet 2011. De rekryteringen görs av skolans styrelse där Mattias Hansson idag inte har en styrelseplats, vilket kan komma att ändras nu när han inte är vd längre. Till dess att en ny vd är på plats drivs skolan av dess internationella ledningsgrupp.

Mattias Hansson lämnar dock inte skolan för att vara en passiv ägare utan ska arbeta med att samla in pengar till en stipendiefond ur vilken skolans internatioenlla studenter ska kunna söka medel för sin utbildning.

– Vi har fått 250 000 kronor i ett pris från Nationalencyklopedien för en månad sedan. Det blir grundplåten till en stipendiefond. Vi har många utländska studenter som är vana vidatt det finns stipendier att söka. Det finns inte så många i Sverige och vi behöver kunna erbjuda det, säger Mattias Hansson.

Mattias Hansson äger 34 procent av Hyper Island, via sitt bolag Country Cousins Invest. Han är därmed den största enskilda ägaren före Mikael Ahlström, som äger 25 procent. Dessuotm finns sex ägare med upp till 10 procent i bolaget.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Mattias HanssonHyper Island

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.