Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han blir ICA:s nya marknadsboss

Publicerad: 9 maj 2011, 08:55

Håkan Sjöstrand från Svenska Spel efterträder Magnus Wikner som marknadsdirektör för ICA.


Ämnen i artikeln:

Magnus WiknerHåkan SjöstrandIca

Håkan Sjöstrand.

Magnus Wikner har blivit vd för Ving.

Nu har ICA klart med efterträdaren: Håkan Sjöstrand från Svenska Spel.

Han blir ansvarig för marknad inom ICA Sverige. Håkan Sjöstrand har varit på Svenska Spel sedan 1998. Närmast kommer han från tjänsten som affärsområdeschef för Spel & Lotterier.  

Håkan Sjöstrand har ett förflutet inom dåvarande ICA Förlaget och senare också inom ICA Handlarnas AB, bland annat med med tidningen Buffé. Butikserfarenhet har han också från några år på 80-talet då han var butiksmedarbetare i dåvarande ICA Kvantum i Västerås.  

Håkan Sjöstrand tillträder tjänsten den 1 oktober 2011.

Varför byter du jobb?
– Jag fick en förfrågan och har haft många sammanträden  med mig själv. Det här känns helt rätt. Innan jag började på Svenska  Spel jobbade jag på ICA och har under alla dessa år haft god kontakt med  företaget, säger Håkan Sjöstrand till Resume.se.

Och fortsätter:

– Det känns som en otroligt stor och häftig utmaning. ICA som varumärke och organisation är det starkaste vi har i Sverige och det är det som kittlar mig.

Vilka blir de största skillnaderna?

– Inte mer än att det blir fler och andra medarbetare. Men jag fokuserar inte på uppdraget just nu. Mitt stora fokus ligger på att göra en bra överlappning.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.