Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han blir McCanns nye höjdare

Publicerad: 13 december 2013, 14:48

53-årige Luca Lindner har utsett till chef för McCann Worldgroup, vilket är en nyinsatt tjänst. Han har tidigare varit chef för Nordamerika/Latinamerika, Mellanöstern och Afrika.


Ämnen i artikeln:

McCann WorldgroupLeo BurnettFiatMcCannTBWA

Luca Lindner gick in som chef för McCanns verksamhet i Mexiko och vice regionchef för Latinamerika och Karibien år 2004.

Han tog över som regionchef året efter, enligt Adweek.

Luca  Lindner är den förste chefen i McCanns historia som har ansvarat för  såväl Nordamerika- som Latinamerika-verksamheten, vilka sammantaget  utgör Worldgroups största region intäktsmässigt sett.

Han har  tidigare varit vice ordförande för Leo Burnetts EMEA-verksamhet samt  chef för Leo Burnetts koordinationscenter för Fiat.

Han har också varit ansvarig för Conquest & Redcells nätverk i Europa.

Luca  Lindner inledde karriären på TBWA i Paris, där han bland annat utsågs  till vd för Rom-verksamheten samt kundansvarig för byråns verksamhet i  Italien.

– Luca är en äkta globala spelare och har etablerat sig  själv som en av branschens mest erfarna ledare när det gäller  multiplattformar och global marknadsföring. Han är en av  nyckelarkitekterna bakom McCanns framgångar, säger Harris Diamond, vd  för McCann Worldgroup till Adweek.

Luca Lindner rapporeterar direkt till Harris Diamond.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.