Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han byter Svenska Spel mot Coop

Publicerad: 8 juli 2014, 09:12

Olle Axelsson blir ny kommunikationsdirektör för Coop Sverige och placeras vid huvudkontoret i Solna. Han ska även ingå i Coops koncernledning. Han kommer närmast från en roll som kommunikationsdirektör på Svenska Spel.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCoop

– Jag är mycket glad att Olle kommer in i vårt ledningsteam. Den erfarenhet, det kunnande och nätverk som Olle tar med sig blir ett viktigt bidrag i Coops arbete framåt, säger Sonat Burman-Olsson, vd för Coop Sverige i en kommentar.

Olle Axelsson har jobbat med kommunikationsfrågor i drygt 30 år, varav 20 inom bilindustrin för bolag som Volvo och SAAB – han var bland annat ansvarig för kommunikationsstrategierna vid affären mellan Ford och Geely.

Han skapade också en global pr-organisation på Volvo.

Nu väntar en ny utmaning inom dagligvarubranschen.
–Hållbarhetsfrågorna är idag också en nyckelfaktor för framgång och här har Coop en mycket stark ställning som jag tror går att utveckla ytterligare, inte minst ur ett kommunikativt perspektiv. Det är ingen tvekan om att Coop har en intressant resa framöver, säger Olle Axelsson i en kommentar.

Han tillträder sin nya tjänst i höst.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelCoop

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.