Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han bytte namn och vann ett nytt liv i Berlin

Publicerad: 16 december 2013, 10:10

Klaus-Heidi Andersson

I lördags stod det klart att 24-årige Klaus-Heidi Andersson från Fjugesta utanför Örebro vinner ett nytt liv i Berlin. Detta efter att ha bytt namn i DDB Stockholms kampanj för Lufthansa "Är du Klaus Heidi?".


Ämnen i artikeln:

DDBDDB StockholmKlaus HeidiLufthansa

Redan den 1 januari går flyttlasset för Michael Klaus-Heidi Andersson. Han var en de 42 deltagare som bytte namn för att tävla om ett nytt liv i Berlin i Lufthansas tävling.

– Det var en fantastisk känsla, helt overkligt. Nu vill jag bara komma iväg och komma i ordning nere i Berlin, säger Klaus-Heidi Andersson i ett pressmeddelande.

Till vardags jobbar han på ett bemanningsföretag.

– Det var ingen lätt sak att välja en vinnare bland alla fantastiska anmälningar som inkommit men jag tycker verkligen att Klaus-Heidi Andersson är en värdig vinnare och jag är övertygad om att han kommer att få ett äkta tyskt gemytligt mottagande av Berlinarna. Det märker man när man tittar på tyskarnas intresse kring hela tävlingen. Jag tror de är lite stolta och kanske förvånade att upptäcka att det finns ett sådant intresse för dem här upp i Norden, säger Magnus Engvall på Lufthansas Sverigekontor i en kommentar.

Berlins borgmästare, Klaus Wowereit passade på att skicka en hälsning till samtliga Klaus-Heidis i samband med lördagens final:

"Kära alla svenska Klaus-Heidis! Låt mig säga det helt öppet från Klaus till Klaus-Heidi: Ni är nog lite galna – förtjusande galna – Berlin-galna! Och därför passar ni underbart in här i Berlin. En stad som vibrerar, som aldrig sover och vars hjärta slår för förändring, världsöppenhet, kreativitet – och för en galenskap likt er! Det som ni gjort – att ändra ert namn för ett nytt liv i en annan stad – har världen inte sett tidigare. Kanske är bara svenskar kapabla till det. Det är sådana människor Berlin behöver! Vi gläder oss och är stolta, att vår stad har så många vänner och fans bland våra nordliga grannar. Till alla Klaus-Heidis – och även alla Erik och Olof och Ingrid och Birgitta – hjärtligt välkomna till Berlin!"

Sedan tidigare stod det klart att samtliga deltagare som bytt namn till Klaus-Heidi vinner ett silverkort i Lufthansas bonusprogram Miles & More, laddat med VIP-förmåner och 60 000 miles som exempelvis räcker för en resa till New York och tillbaka eller flertalet resor inom Europa.

– Med den här tävlingen lyckades vi uppnå vårt mål; att försöka ta reda på hur stor svenskarnas kärlek till Berlin egentligen är. Att 42 deltagare tagit det där extra steget tycker jag känns stort. Det har varit fantastiskt kul och inspirerande att få ta del av deltagarnas engagemang, säger Magnus Engvall i en kommentar.

Detta vann Michael Klaus-Heidi Andersson:
•Resa till Berlin med Lufthansa
•Betald lägenhet i ett år
•Intensivkurs i tyska med privatlärare
•Ett Berlin WelcomeCard
•En cykel
•En resväska
•Två inrikes flygresor med Lufthansa

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.