fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han dominerade Roygalan

Publicerad: 13 november 2014, 09:13

Andreas Nilsson i Cannes i somras.

Foto: Fredrik Thambert.

I går kväll arrangerades Roygalan på China Teatern i Stockholm. Andreas Nilsson blev galans stora vinnare med utmärkelserna för bästa regissör och bästa reklamfilm.

Ämnen i artikeln:

Epic SplitAndreas NilssonRoygalan

FT

Fredrik Thambert


Gårdagens gala kretsade mycket kring bristen på jämställdhet i reklamfilmsbranschen. Den återspeglas också i vinnarlistan som uteslutande består av män. Därför handlade mycket om att lyfta initiativet "1 av 3" som handlar om att ta in treatment från minst en kvinnlig regissör.

Här är alla vinnarna:

Folkets Pris

Esteban - "Ulfs Bff" för ICA

Bästa reklamfilm
Folke Film - "Epic Split" för Volvo Truks
Juryns motivering: Spektakulärt, relevant och perfekt genomfört in i minsta detalj. Närmare den perfekta reklamfilmen kan man knappast komma.

Bästa Reklamfilmsregissör
Andreas Nilsson
- "Tornado" för Telenor, "Bartender" för Schweppes, "Epic Split" för Volvo Trucks
Juryns motivering: Med ett befriande självförtroende och ett fantastiskt hantverk tillför han ofta en närmast episk dimension. Det är stort det han gör. Det är vackert. Det är modernt.  Och det värsta är att han kan vara rolig också.

Bästa Reklamfilmsfotograf
Linus Sandgren
– "Made by Sweden feat. Robyn" för VOLVO

Juryns motivering: Med stor självsäkerhet och närvaro tas vi med på en nästan poetisk resa. Ett fantastiskt hantverk av en av våra största talanger.   

Bästa Animation
Milford Film & Animation – Ronaldo "free kick" för Nike
Juryns motivering: Att se dessa fantastiska animationer med en nära verkligheten upplevelse gör oss matta av beundran.  

Bästa Visuella effekt
Swiss - "Epic Split" för Volvo Trucks
Juryns motivering: Visuella effekter kan vara synliga och osynliga, ett mästerverk, oemotståndlig, men vad är det som vi inte ser?

Bästa Interaktiva Reklamfilm
STOPP/FAMILY – "Apolosophy – Blowing in the wind" för Apoteket Hjärtat
Juryns motivering: Ingenting är sig likt. En film är inte bara en film nuförtiden. Den kan vara en affisch också. Årets jury kunde omöjligt värja sig mot den geniala enkelheten i den här idén. Rakt in i hjärtat via håret.

Årets Royalty
Jessica Bjurström
Juryns motivering: Årets Royalty går i år till en företrädare för branschen som också är en föregångare. För sin tydlighet, sina insatser och sitt osvikliga engagemang i en av branschens just nu viktigaste frågor går Årets Royalty till Jessica Bjurström.

Roy Junior
"Är jag ful" – framtagen av: Izabel Östgren, Isak Edvinsson, Sara Rosenquist, Evelina Rönnung, Alflid Banzola och Fred Östman Ellison.
Skola: Berghs School of Communication
Juryns motivering: Med en stark idé har årets vinnare lyckats göra en film som berör oss med äkta närvaro och som visar oss vad som händer när Bris inte räcker till. Vinnare av årets Roy JR är "Är jag ful?"

Se de vinnande filmerna här.

Läs en intervju med Andreas Nilsson i det nya numret av Resumé som kom ut i dag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev