fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han ersätter Johan Tesch på BBH

Publicerad: 16 mars 2010, 08:40

Johan Baettig, med förflutet på Åkestam Holst, har bytt byrå i London. Han har lämnat Mother för BBH där han ersätter Johan Tesch. – BBH kändes som ett perfekt nästa steg för mig, säger Baettig till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Johan BaettigMotherBBH

MH

Magnus Helander


Johan Baettig.

Johan Baettig kom till Mother från Åkestam Holst för två år sedan. Nu går han vidare till en annan Londonbyrå – BBH.

Där efterträder han Johan Tesch som bildat en egen byrå med brodern Måns och Tim Scheibel.

Johan Baettig ser fram emot den nya utmaningen.

– BBH kändes som ett perfekt nästa steg for mig. Mother är en fantastisk byrå både kreativt och personmässigt. BBH är en större och mer välorganiserad byrå som nu storsatsar på digitala och innovativa ideer vilket jag vill vara med och påverka.

Hur har tiden varit på Mother?


– Det har varit en kul och lärorik resa. Att jobba med stora kunder och med otroligt duktiga människor är valdigt givande. Bland många andra kunder så jobbade jag mycket med Stella Artois, Dr Pepper och ett projekt for Comic Relief som fortarande är i produktion.

– Den senare perioden på Mother hade jag ansvaret att påskynda Mothers digitala satsning och drog in Erik Nordenankar och Daniel Mencak fran Sverige. Samtidigt droppade erbjudanden in fran andra byråer.

Vad får du för roll på BBH?
– Fyra månader in pa BBH så ansvarar jag nu for den digitala delen av Barclays kontot som Johan Tesch tidigare ansvarade for. Jag driver ocksa ett stort projekt för Heineken. Utöver de kunderna så vann BBH for några veckor sedan en pitch for Desperados, en öl med tequilasmak, dar jag ocksa är creative director.

Hur är det med svenskar på BBH? Fler på ingång?

– På den kreativa sidan är jag den enda. Jag har alltid ögonen öppna for svenska kreatörer. Jämfört med kreatörer från Storbritannien så har svenska kreatorer större koll pa vad som är bra ideer i den tid vi lever i nu.

Trivs du bra i London? Hur länge kan du tänka dig att jobba utomlands?


– Jag trivs i London, men hem ska jag när tiden är inne.

Johan Baettigs jobb på Mother:

FIlm for Dr Pepper

En av Stella Artois-filmerna

Comic Relief, som fortfarande är i produktion

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev