Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han får nytt toppjobb i NY

Publicerad: 14 april 2010, 14:34

Stefan Dufgran, tidigare Perfect Fools, blir chef för Stink Digitals nya New York-kontor. – Det känns såklart fantastiskt kul, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Perfect Fools

Stefan Dufgran.

Stink Digital – en sidogren till produktionsbolaget Stink – vill nu skörda framgångar även i USA. Bolaget, som grundades av Mark Pytlik i London i januari 2009, vann ett silver i Cyber och ett Grand Prix i film i Cannes för Philips ”Carousel” i fjol.

Nu öppnar man kontor i New York – chef där blir Stefan Dufgran, som startade upp Perfect Fools New York-kontor 2007. Dufgran är New York-bo sedan många år tillbaka och han har även studerat filmregi i två år i den amerikanska världsmetropolen.

– Jag träffade Mark Pytlik, EP på Stink Digital London och Daniel Bergmann, en av grundarna av Stink nätverket, i slutet av förra året. De frågade mig om jag var intresserad av att leda deras NY satsning, en process jag är familjär med sedan jag kom hit 2007 och då öppnade Perfect Fools kontor, säger Stefan Dufgran till Resume.se och fortsätter:

– Stink Digital har i London verkligen lyckats kombinera Stinks renommerade katalog av världskända reklamfilmsregissörer med sina digitala kreatörer. Något som redan första året genererade ett Grand Prix i Cannes med Phillips Carousel tillsammans med Adam Berg, och nu senast Diesels "A Hundred Lovers".

– Det kommer inte bli lätt att matcha såklart men tanken är förstås att vi bygger vidare på deras succé med våra byråkunder här.

Stefan Dufgran letar produktionsledare, utvecklare, designers och animatörer till byrån.

– Vi känner definitivt att vi kan erbjuda våra kunder tyngre regitalang än t ex B-Reel eller Acne, men vi har fortfarande en del kvar att bevisa på den tekniska sidan, något jag komma kunna bidra med efter mina år på Perfect Fools.

Under karriären har Stefan Dufgran jobbat med storkunder som Absolut, Mercedes, Samsung och Pumas Index-sajt, i samarbete med Droga5.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Perfect Fools

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.