Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han fick drömjobbet

Publicerad: 11 maj 2009, 09:08

I förra veckan fick Cummins Nitro Brisbane ”Best in show” i One Show för sin platsannons för Turistbyrån i Queensland. Nu har man även hittat rätt kandidat till jobbet som vaktare av en korallö i Stora Barriärrevet.


Ben Southalls jobbansökan

Det var inte oväntat att en guldpenna gick till Cummins Nitro för deras kampanjsajt för Turistbyrån i Queensland. I en platsannons med rubriken "Best Job in The World" frågade man efter någon som kunde bo ett halvår på en korallö i Stora Barriärrevet under ett halvår. Förutom att snorkla, se till fiskara och plocka upp löv från poolen ingick kontakt med medier med jämna mellanrum och blogga om sin dagdrivartillvaro.

För slitet utlovades en halvårslön på 150 000 dollar.

Inte oväntat belägrades turistbyrån med ansökningar och deras sajt tyngdes av besökare från hela världen.

Totalt skickade 34 000 personer in sina jobbansökningar. Enligt Queenslands turist-vd Anthony Hayes sökte man någon som kunde upprätthålla världens intresse för området.

I förra veckan anlände 16 finalister till Hamilton Island, där vinnaren blir stationerad, för att testa deras simkunskaper och sociala förmåga.

Till slut utsågs Ben Southall, en engelsk äventyrare som jobbar med välgörenhet, till vinnare. Utifrån hans video så kommer det inte bli en lugn stund på Hamilton Island.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.