Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han räddade miljoner

Publicerad: 27 april 2012, 05:35

Per Holknekt.

Foto: Resumé.

Odd Molly-grundaren och reklambyråinvesteraren Per Holknekt är en miljonvinnare – trots börsraset. Han sålde aktier i bolaget för 26 miljoner kronor innan det gick utför, skriver Expressen. I veckan levererades en dyster kvartalsrapport.


Ämnen i artikeln:

Per HolknektOdd Molly

Per Holknekt, som även investerat i nya reklambyrån Pistöl Agency som fått Odd Molly som kund, sålde en stor del av sina Odd Molly-aktier före raset och har kammat hem totalt 26 miljoner kronor, skriver Expressen.

Hade han behåll aktierna hade de nu bara varit värda 13 miljoner kronor. Sedan 2010, då Per Holknekt började sälja aktierna, har kursen fallit med 72 procent.

Ämnet är en het potatis och Per Holknekt har tidigare sagt att han är irritterad på att affärspressen ”hakat upp sig på det”.

– I affärspressen har ni bara skrivit om mina aktieförsäljningar och om  hur dåligt det går för Odd Molly. Jag har gråtit mig till sömns många  nätter, saPer Holknekt till DI Weekend tidigare i år.

I veckan kom Odd Mollys negativa rapport för det första kvartalet där det framgår att klädmärket sålde kläder för 95,8 miljoner kronor första kvartalet i år, jämfört med 121,2 miljoner samma period i fjol.  Första kvartalet 2010 låg den siffran på 151 miljoner.

Fondförvaltaren Erik Lidén som styr sina placeringar efter hur insynspersoner agerar på börsen säger att man ska vara vaksam på insiderförsäljningar.

– Den aktieägare som tog hans första försäljning som den negativa signal som det var, skattar sig lycklig i dag, säger Erik Lidén till Expressen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Per HolknektOdd Molly

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.