onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han ska cykla till Cannes

Publicerad: 24 maj 2012, 10:40

The Chimney Pots Mattias Eklund första svensken i reklambranschens cykeltävling The Fireflies Ride.

Foto: Pressbild.

Filmproduktionsbolaget The Chimney Pots sound supervisor Mattias Eklund ska cykla The FireFlies Ride för att samla in pengar i kampen mot cancer. Deltagarna cyklar från Geneve-sjön till Cannes och passerar 18 berg på vägen: – Jag cyklar 3-4 gånger per vecka och har lagt 350 mil på att träna inför loppet. Nu får vi se om det räcker, säger Mattias Eklund.

Ämnen i artikeln:

Cannes LionsThe Chimney Pot

KB

Karl-Johan Byttner


Personer hos M&C Saatchi, RSA Films och Y&R drog igång the  Fireflies Ride år 2001. Tävlingen sker varje år och 70 representanter  från reklambranschen deltar.

Sverige har aldrig haft någon  representant i tävlingen fram tills nu - Mattias Eklund har stått på  väntelistan för att få delta sedan år 2009.
Han har förberett sig noga inför loppet:

–  Cykling är nästan som att göra bra ljud för filmer, du pushar dig själv  till den yttersta gränsen av vad du trodde var möjligt och sedan  försöker du glömma bort blodsmaken i munnen, lägger in en ny växel och  ger det ytterligare 30 procent, säger Mattias Eklund.

Loppet är  över 1000 kilometer och sträcker sig över alperna från Geneve-sjön till  Cannes. Deltagarna passar 18 berg på åtta dagar och anländer  slutdestinationen lagom till Cannes Lions drar igång:
– Om allt  går som det ska är planen är att komma fram under onsdag nästa vecka,  men det brukar alltid hända saker som att folk bryter armen och  liknande, säger Mattias Eklund.

The FireFlies målsättning är att  dra in pengar till Leuka, vilket är en välgörenhetsorganisation som  stöder forskning och behandling av leukemi vid Hammersmith Hospital i London – en av världens ledande experter på just blodcancersjukdomar.

FireFlies har än så länge fått in 1,2 miljoner pund.

Cyklisterna får generöst stöd av filmproducenterna Sir Ridley Scott och Tony Scott.

Mottot är: "For those who suffer we ride"
– Loppet är kanske inte så långt, cirka 13 mil per dag, men det är mycket uppför, säger Mattias Eklumd.

Mer information om loppet finns på:
www.thefirefliestour.com

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev