Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han startar ny byrå

Publicerad: 3 september 2010, 09:49

Stjärnkreatören Viktor Larsson jobbade sin sista dag på Forsman & Bodenfors igår. Nu startar han en ny webbyrå tillsammans med Markus Hamburger och Johan Samuelsson.


Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Viktor Larsson. Foto: privat.

Namnet på den nya webbyrån blir det japanskt klingande Ikachan. Den startar Viktor Larsson nu upp tillsammans med sin två kompanjoner och kontoret kommer att ligga i Göteborg.

– Det händer mycket spännande saker inom det digitala området just nu, och vi ser att det finns stora möjligheter. Marknaden är fragmenterad idag med flera olika plattformar som till exempel Iphone, Ipad och digital signage. Folk sitter inte längre bara framför datorn. Det skapar i sin tur nya krav på kunderna, säger Viktor Larsson.

Tanken på att starta nytt växte fram under våren, och i början av sommaren tog han tillsammans med de två andra beslutet att köra igång.

– Det funkade bra för oss alla just då, säger han.

Den nya byrån kommer att verka inom tre huvudområden: som produktionsbolag åt andra byråer, göra jobb egna kunder och att utveckla applikationer på egen hand. Just nu befinner sig Ikachan i en uppstartsfas, och enligt Viktor Larsson är några kunder på ingång. Det kan bli aktuellt att rekrytera fler medarbetare under det kommande året, men det måste ske i takt med att verksamheten blir större.

– Vi är en komplett arbetsgrupp i dagsläget, men vi vill växa i lugn takt och i takt med de uppdrag som kommer in. Vi ska vara en liten kreativ byrå som håller en hög nivå, säger han.

Hur var din tid på Forsman & Bodenfors?

– Den var fantastiskt bra. Jag jobbade där i fem och ett halvt år. En väldigt rolig tid.

Viktor Larsson har bland annat medverkat i arbetet med kampanjerna för Ikeas drömkök och är flerfaldigt prisbelönt, exempelvis i Guldägget och i Cannes. I börjat av 2000-talet drev han även den egna webbyrån Starlet Deluxe i Stockholm.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.