Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han tar över efter Elisabeth Ström

Publicerad: 19 november 2012, 10:12

Ivo Banek.

Foto: Pressbild.

Vattenfalls nuvarande presschef Ivo Banek har utsetts till ny kommunikationschef med ansvar att leda stabsfunktionen External Relations & Communications.


Ämnen i artikeln:

VattenfallElisabeth Ström

Resumé avslöjade i augusti att Vattensfalls tidigare kommunikationschef, Elisabeth  Ström, med ett förflutet på bland annat Berghs, Lowe Brindfors och Brand  Union, tvingades lämna koncernen.

Nu är det klart med hennes permanente ersättare. Ivo Banek, senast  presschef och chef för funktionen ICM (Incident and Crisis Management) tar nu över.

– Detta är det mest spännande uppdraget en kommunikatör kan få. Jag är  tacksam för att få möjligheten att ta Vattenfalls kommunikation till  nästa nivå och för att få fortsätta arbeta med de fantastiska  medarbetarna inom ER&C, säger Ivo Banek i en kommentar.

Ivo Banek har en bakgrund som journalist och har en akademisk  samhällsvetarexamen. Han kom till Vattenfall 2004 och har arbetat på  olika positioner i koncernen, bland annat i den tyska  kommunikationsorganisationen och som kommunikationschef för det tidigare  affärsområdet Pan Europe.

– Ivo tar med sig en lång yrkes- och internationell erfarenhet till  sitt nya uppdrag. Han är väl insatt i koncernen och de utmaningar som vi  står inför på våra olika marknader. Jag ser fram emot att arbeta med  Ivo i hans nya roll, säger Ingrid Bonde, finanschef och  ställföreträdande koncernchef med ansvar för stabsfunktionen External  Relations & Communications (ER&C) i en kommentar.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

VattenfallElisabeth Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.