Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Han tar över McCann Worldgroup

Publicerad: 14 november 2012, 07:44

Harris Diamond.

Foto: Pressbild.

Harris Diamond, vd för Interpublic Groups, (IPG), Constituency Management Group (CMG), tar över från Nick Brien som vd för McCann Worldgroup. Samtidigt blir Andy Polansky ny vd för Weber Shandwick.


Ämnen i artikeln:

McCann WorldgroupIPG

Företaget meddelade i går att Nick Brien byts ut som vd för McCann Worldgroup och att Harris  Diamond tar över med omedelbar verkan.

Vd-bytet avslutar de senaste  veckornas spekulationer om att Briens dagar var räknade som vd och om  Interpublic skulle anförtro McCann Worldgroup till en utomstående eller  förlita sig på någon inifrån.

– Harris har en dokumenterad historia av att effektivt hantera en  portfölj och har skapat en stark kultur av samarbete, vilket är allt  viktigare i ett marknadsföringslandskap som kräver en integration av  tjänster. Och han ger en djup kunskap om McCann i vilket behövs i  anpassningen mellan Worldgroup och ett antal av byråerna inom CMG, som  Weber Shandwick och FutureBrand, säger Michael I. Roth, vd på  IPG, som äger McCann Worldgroup.

Harris Diamond har senast varit vd för IPG:s Constituency Management  Group (CMG) där han har haft ansvar för bland andra DeVries PR,  FutureBrand, GolinHarris, Jack Morton Worldwide, Octagon, Rogers &  Cowan och Weber Shandwick.

Innan han kom till Interpublic var han konsult för politiska kampanjer  för senatorer och guvernörer och har även en examen i juridik. Han har  dock bristande erfarenheter när det gäller att arbeta på kreativa  byråer.

Just därför ses det som ett smart drag av IPG att samtidigt med  vd-bytet utse två viktiga McCann-chefer i Luca Linder och Gustavo  Martinez, som i huvudsak kommer att övervaka reklamdelen av Worldgroups  verksamhet.

Som ett resultat av Harris Diamonds byte till Worldgroup kommer hans tjänst som vd för Weber Shandwick fyllas av Andy Polanksy, som har jobbat på pr-jätten i 30 år.

– Jag ser fram emot att fortsätta att samarbeta med Weber Shandwick ordförande Jack Leslie och vårt företagets globala ledningsgrupp. Detta är en spännande tid i vår verksamhet, eftersom vi förändrar våra erbjudanden inom verksamhetsområden för att möta kundernas behov i en föränderlig värld, säger Andy Polansky i ett uttalande.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

McCann WorldgroupIPG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.