Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hanna Belander lämnar McCann

Publicerad: 11 juni 2014, 12:36

Hanna Belander.

Foto: Björn Elgstrand.

Resumé kan avslöja att Hanna Belander, prisbelönt copy och den senaste tiden cd, på McCann Stockholm har lämnat byrån efter åtta år. – Det har varit många fantastiska år, men även mycket stora förändringar på senare år. Jag slutar för att pröva mina vingar, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

McCann StockholmHanna Belander

Avhoppen från McCann Stockholm fortsätter. Det senaste året har bland annat den prisbelönta copywriter/ad Mitte Blomqvist, pr-chefen Pia Grahn och Anders Nyström som tidigare var vd, lämnat reklambyrån.

Nu lämnar även den prisbelönta copyn och creative directorn Hanna Belander byrån. Hon gjorde sin sista dag i förra veckan.

– Det har varit på gång en tid. Jag önskar att jag hade något spännande att berätta. Jag har varit där i åtta år. Det har varit många fantastiska år, men även mycket stora förändringar på senare år. Jag slutar för att pröva mina vingar, säger hon till Resumé.

Hur mycket har de senaste årens avhopp påverkat ditt beslut?
– Det är många kollegor som har försvunnit på vägen, vilket är tråkigt. Jag kan bara tala för mig själv och jag kom till en punkt då jag kände att jag ville veta vad som skulle hända med mig om jag lämnade konstorslandskapet. Jag vet inte riktigt var jag landar än, och ibland undrar jag vad fan jag har gjort som lämnar ett fast jobb, men åtta år är en lång tid.

Varför stannade du så länge?
– Jag har haft så fantastiskt bra kunder  och har man bra kunder som kreatör har man oftast en bra arbetsituation. Sedan har jag så klart haft grymma kollegor som har gjort arbetsdagarna roliga. Jag tycker att jag har haft det jättebra. Vi har haft en bra och lyhörd ledning, men sedan finns det i ett nätverk en annan större motor som drar åt vissa håll. SDet är inte så mycket att göra åt. Som de flesta kreatörer brinner jag för mina uppdrag och koncentrerar mig på att göra världens bästa jobb med varje brief som läggs på bordet. Vips så har det gått åtta år.

Vad ska du göra nu?
– Jag har redan kört i gång med ett antal olika frilansprojekt och är delaktig i andra människors projekt. Jag har fullt up, men jag vet helt ärligt inte var jag kommer landa. Jag känner bara att det är kul att få göra något helt annat. Jag är en riktig byråmänniska, innan McCann var jag på King och Forsman & Bodenfors.

Vill du tillbaka till en byrå?
– Jag älskar att ha ett sammanhang. Jag är en ganska trygghetssökande arbetsnarkoman som inte riktigt vet vem jag är utan min arbetsidentitet så om någon ringer lär jag svara!

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.