Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hans ovanliga cv: Tolkade elva byråer i digitala briefer

Publicerad: 17 maj 2016, 07:58

Foto: Kampanjbild/André Sebastie

André Sebastie valde ett udda sätt att söka jobb på. Hans ansökningar är briefer med tolkning av byråerna – och konceptet har varit en succé.


Ämnen i artikeln:

VoltGarbergsEdelmanHyper Island

André Sebastie har en bakgrund inom film, men bestämde sig för att byta karriär, och började därför på Hyper Island i Stockholm. Nu gör han praktik och försöker samtidigt söka jobb.
– Jag ville hitta ett nytt sätt att nå byråerna på, för att sticka ut och sätta mig själv på kartan. Det finns många duktiga inom den här branschen så det gäller att visa att man över huvud taget finns och samtidigt vad man kan. Det här är mitt sätt att få in en fot.

Han valde den okonventionella metoden att välja ut ett antal Stockholmsbyråer, läsa in hur de profilerar sig och sedan presentera sina tolkningar i elva briefer på en hemsida.
– De case som byråerna lägger upp är ofta sådana de är stolta över. Genom att tolka in dem och göra om till en brief så ger jag ett smakprov på min kreativitet och bredd. Samtidigt var det jäkligt kul, och ett bra sätt att lära känna byråerna på, säger André Sebastie,

Bland byråerna finns Volt, Garbergs och Ett av målen med hans ovanliga jobbansökningar var att få byråerna att le. Och det har han redan lyckats med.  ”Fantastiskt”, ”ambitiöst”, ”vilken fin beskrivning av oss” och ”jag känner mig stolt”, är några av svaren han fått.
– Jag känner mig väldigt stolt. Många har poängterat att idéerna är kul och att det är ett roligt sätt att söka jobb på.

André Sebastie har bjudits in till att ta en kaffe hos flera byråer.
– Det har varit jättekul och spännande. På en del ställen säger man att jag finns med i deras tankar och är med i racet när de ska utöka bemanningen.

Det låter som att du har lagt ganska mycket jobb på det här?
– Det har tagit lite tid om kvällarna. Men herregud, det här är en bransch där man tänker på idéer och jobbet 24 timmar om dygnet även om man inte fysiskt sitter på kontoret. Det här har legat och malt i huvudet. Men det finns en tidsbegränsning för hur många briefer jag kan göra. Jag kan tyvärr inte göra det på alla bra och spännande byråer i Stockholm för då har jag nog inget liv.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.