Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Hans Sydow lämnar Saatchi för YouMe

Publicerad: 17 juni 2013, 13:23

Hans Sydow lämnar Saatchi

Hans Sydow lämnar jobbet som arbetande styrelseordförande på Saatchi & Saatchi för att bli strateg på Diplomats reklambyrå YouMe Agency som nu växlar upp. Byrån har två än så länge hemliga storkunder på ingång och planerar att göra ytterligare en nyckelrekrytering i höst.


Ämnen i artikeln:

Youme AgencyHans Sydow

YouMe Agency ägs till hälften av PR-byrån Diplomat och Hans Sydow ska fungera som brygga mellan PR och reklmabyråvärldarna. För ett drygt år sedan meddelade Hans Sydow att han lämnade vd-stolen på Saatchi & Saatchi för att i stället träda in som arbetande styrelsordförande.

– Efter 38 år i reklambranschen tar jag mig den friheten, sa han då till Resumé och antydde att han vill växla ner. Men nu väljer att att ge sig i kast med nya utmaningar.

– Dels så är det ett bra gäng med uppstartsbyråns nyfikenhet, glädje och energi, med stor lust att växa och gå framåt. Så var det med Saatchi för nio år sedan, och det finns alla förutsättningar för att det ska bli lika kul på YouMe, säger Hans Sydow till Resumé.

– Dels så har de även fattat att pr och betald kommunikation är två olika sidor av samma mynt. Det blir väldigt spännande att jobba gränsöverskridande och få en chans att jobba med kommunikation som är i takt med tiden. Diplomat och YouMe har ett väldigt bra erbjudande i och med att de jobbar gränslöst mellan pr, corporate communication och reklam.

Hans Sydow har under en tid saknat att jobba nära kunderna.

– Jag får en operativ roll som strateg, och det ska bli väldigt kul att jobba handgripligt med kunder igen.

– Vi är en liten byrå som är redo att ta nästa steg och satsa ytterligare, säger YouMe Agencys vd Rodrigo Pozo Graviz. Hans blir en viktigt del av det arbetet. Han har en mycket stor kompetens, erfarenhet och kunnande så väl nationellt som internationellt.

YouMe Agencys creative director, Martin Johansen, arbetade en kort period med Hans Sydow på Garbergs 2004 och har länge velat knyta honom till byrån.

– Trots att Hans varit väldigt länge i branschen så brinner han fortfarande för det han gör och vill jobba operativt, säger Martin Johansen.

YouMe Agency grundades 2010 och har i dag 11 anställda och en omsättning på 10 miljoner. Bland kunderna finns Danica pension, Procter & Gamble, Nigab och Kinneviks Reach for Change.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Youme AgencyHans Sydow

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.