onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är årets kycklingstipendiater

Publicerad: 25 april 2019, 14:10

Petter Swanberg, Clara Uddman, Anna Boberg samt Anna Ahnborg.

Anna Boberg, Anna Ahnborg, Clara Uddman och Petter Swanberg. Så stavas årets kycklingstipendiater som belönas med 20 000 kronor var.

Ämnen i artikeln:

Clara UddmanKycklingstipendietAnna BobergNord DDBReklam

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


För att få motta Kycklingstipendiet får man inte ha varit verksam inom kommunikationsbranschen i mer än tre år. Bland de som tidigare mottagit stipendiet finns branschprofiler som Linus Karlsson, Anna Qvennerstedt, Björn Kusoffsky och Nina Granath.

Tittar man på meritlistan bland årets stipendiater kan det dock vara svårt att tro att de varit verksamma under så kort tid. Clara Uddman och Petter Swanberg på F&B har redan varit med och tagit fram kampanjer som "Smoooth Dogg" och "Chase the exerhighs" medan Anna Boberg på Nord DDB prisats med guldskrift för sitt arbete med Mind. Anna Ahnberg, Happy F&B, har i sin tur varit med och tagit fram en ny identitet åt ett av Sveriges största varuhus – Åhléns. Imponerande, minst sagt.

Stipendiaterna utsågs av en jury bestående av Ori Mace, Managing Director på Acne, Jeremy Phang, art director på Åkestam Holst, Gaioo Phunwut, Art Director på BVD, David Orlic, vice vd och innovationschef på Prime Weber Shandwick och Emma Eriksson, art director på Forsman & Bodenfors.

Motiveringen för Clara Uddman och Petter Swanberg lyder:

"Med en idéhöjd och genomförande som tål att jämföras med branschens absoluta toppskick, har den här kreatörsduon redan lyckats göra ett stort avtryck på reklamsverige trots sin hittills korta erfarenhet. Att skapa kommunikation i världsklass är inget man förväntar sig av två kycklingar. Träffsäkert och Smooooth helt enkelt! Hatten av och grattis till Clara och Petter!"

Motiveringen för Anna Boberg lyder:

"Det här är en person som redan har en skrift av guld. Hon behärskar inte bara hantverket utan lyckas skriva med en helt egen ton. Med självförtroende låter hon en egen personlighet lysa igenom i sina jobb. Hon kommer gå långt! Stort grattis till Anna Boberg!"

Motiveringen för Anna Ahnborg lyder:

"Med lätt hand designar du redan strategiskt, dynamiskt och drivet. Genom bländande idéer och imponerande hantverk adderar du stringens och tydlighet i dina jobb, oavsett storlek på uppdragsgivare. Du lyckas sätta din prägel på det du gör och resultatet är både hållbart och modernt. Stort grattis!"

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev