Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är de värsta annonsmissarna

Publicerad: 8 april 2015, 09:33

Medal of Honor-annons på Msn

Annonser kan vara effektfulla när de placeras rätt, men riskerar att få rakt motsatt effekt när de hamnar i fel sammanhang. Resumé listar de värsta annonsmissarna.


Ibland blir det minst sagt lite tokigt när annonser läggs ut bland artiklar på hemsidor. Business Insider har samlat de 23 värsta onlineannonseringarna, av dessa har Resumé valt ut sju som vi inte vill se igen.

1. Apple-annons i New York Times
På samma sida som NYT rapporterar att det Malaysia Airlines Flight 370 troligen störtat i havet gör Apple reklam för sin nya iPad Air med en bild på en dykare som har en iPad i vattnet med texten: "See the unique ways people are using iPad around the world".

2. Dvd-annons i New York Times
"Vem är ansvarig för nästa attack?" är rubriken på en text om terrorism i New York Times. På den tillhörande bilden syns en tecknad man som pekar rakt mot annonsen för en dvd-film med namnet "The God".

3. Toyota-annons på ABC7 Eyewitness News
Eyewitness News rapporterar att en lärare blivit påkörd av en bil utanför en skola. På samma sida finns en pop up-annons med en man från Toyota som pekar på tröjan han bär som har adressen till Toyotas hemsida.

4. Medal of Honor-annons på Msn
Bredvid en bild på en bebis ligger en annons för dator- och tv-spelsserien Medal of Honor. Spelannonsen innehåller ett skjutvapen som i detta fall riktas rakt mot barnets huvud.

5. Ups-annons på Yahoo
En annons från paketdistributionsföretaget Ups som lovar tidig morgonleverans har något opassande hamnat bredvid en artikel om hur kroppsdelar som skulle till ett medicinskt labb av misstag leverats hem till ett amerikanskt par i Michigan.

6. Nike-annons på Google
Vid en sökning på det engelska ordet för självmord dyker en Nike-annons med budskapet "just do it" upp bredvid.

7. T-shirt-annons på Fox News
Vid en skolmassaker i USA-delstaten Connecticut mördades 26 personer. Bredvid en artikel på Fox News som handlar om skolskjutningen annonseras för en t-shirt som det står "I'm fine" på och bredvid texten syns en stor fejkad blodfläck.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.