Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är filmen som ska ge hemlösa nya underkläder

Publicerad: 10 februari 2015, 10:11

Bild ur filmen

Inför alla hjärtans dag släpps en reklamfilm som ska ge hemlösa nya underkläder. Det är produktionsbolaget Bloody Honey som gjort en animerad film för att sprida budskapet.


Hösten 2013 gick 27-årige Pierre Douhane bort efter en överdos av heroin. Då hade han levt som hemlös i flera år. När hans anhöriga besökte härbärget i Lund för att rensa bland hans saker tänkte de slänga ett par kalsonger. Men härbärgets enhetschef stoppade dem och berättade att underkläder var eftertraktade.

Insikten att alla inte har underkläder i Sverige i dag utlöste de anhörigas initiativ till en insamling som kom att kallas för "En kalsong för Pierre". Pengarna som samlas in går oavkortat till att köpa underkläder eller andra nödvändigheter till hemlösa.

Det började som en snabbt växande Facebooksida. Och nu har alltså produktionsbolaget Bloody Honey gjort en animerad film för att sprida budskapet och hjälpa dem som inte har något hem.

"Fira med nya underkläder till din älskling, eller till en främling" säger speakerrösten i filmen.

Se hela filmen här:

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.