söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är halsduken som hjälper dig genom "vabruari"

Publicerad: 23 februari 2017, 08:53

Foto: Dino Soldin

Luftfilterföretaget Ultramare lanserar lagom till februari och mars en produkt utanför det vanliga sortimentet – en halsduk som skyddar mot luftburna bakterier och virus.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerMilk

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Februari, eller "vabruari" för arbetsgivare, bär årligen sjukdomar och således frånvaro från jobbet med sig. Under 2016 års februari tog svenskarna ut hela 876 384 vab-dagar.

För årets vabruari har luftfilterföretaget Ultramare tagit fram en produkt som ska minska spridningen av sjukdomar. Tillsammans med reklambyrån Milk har de tagit fram en halsduk som ska skydda bäraren mot luftburna bakterier och virus.

– Vi vill hjälpa Ultramare visa att de gör moderna luftfilter av syntetmaterial samtidigt som vi vill lyfta fram skillnaden ett bra luftfilter kan göra för din hälsa. Därför tog vi fram en produkt som ligger nära användarens vardag, säger Anders Malm, copywriter på Milk.

Halsduken är fodrad med samma luftfilter som Ultramare vanligtvis säljer till sjukhus, förskolor, kontor och kommer i en limiterad upplaga i februari.

– Vi jobbar inte som andra luftfilterföretag och tycker om att utmana filter-
branschens kommunikativa status quo. De som jobbar med glasfiberfilter kan inte göra en sån här halsduk, säger Ove Kärrnäs, vd på Ultramare.

Ultramare har samarbetat med Milk sedan 2014.

– Ultramare är ett spännande företag att jobba med. De vågar utmana sin bransch och göra kommunikation som sticker ut, säger Anna Reynold, vd på Milk.

Arbetsgrupp:

Copywriter: Anders Malm

Art director: Kristofer Salsborn

Strategisk projektledare: Anna Reynold

Operativ projektledare: Björn Lind

Kund: Ove Kärrnäs, vd Ultramare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev