Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är Hummingbirds första kampanj för Keso

Publicerad: 1 mars 2019, 10:33

Nu kommer den första kampanjen inom Kesos nya samarbete med Hummingbirds the Hybrid Agency. Med kampanjen vill Arla stärka Kesos position på marknaden och locka nya konsumenter.


Ämnen i artikeln:

ReklamKeso

Keso Cottage Cheese gick förra året ut i en omfattande byrå-pitch. Vinnande ur pitchen gick Hummingbirds the Hybrid Agency och nu kommer den första kampanjen ut.

– Valet av byrå föll på Hummingbirds då deras kreativa koncept kändes väldigt rätt för Keso. Vi ser en stor potential att arbeta långsiktigt med detta och ser att det har en möjlighet att ta ut det i många olika sätt i olika kanaler, säger Cecilia Sundquist,  kategorichef på Arla, i ett pressmeddelande.

Arla vill nu ytterligare förstärka Kesos position på marknaden och locka nya konsumenter. Hummingbirds första steg i uppdraget var därför att ta fram och utveckla en tydlig kommunikations-plattform som riktade sig till en målgrupp med aktiv livsstil, som bryr sig om vad de äter och sin hälsa, men samtidigt vill kunna njuta av livet.

Kampanjen kommer gå ut i tv, utomhus, digitalt och i samarbeten med exempelvis Sats. Reklamfilmen är producerad med Camp David och Stina Lütz som regissör och stillbildsfotograf är Pål Allan.

– Keso är en folkkär produkt med bred målgrupp och ett stort användningsområde. Produkten har flera rationella värden men upplevs lite svagare rent emotionella vilket var något vi tog fasta på i vårt förslag. Vi landade i konceptet, Keso gör det lite lättare och visade sedan på en längre varumärkesresa där varumärket får en helt annan bas att stå på som möjliggörare, säger Clas Vingård, brand strategist på Hummingbirds, i pressmeddelandet.

Keso 2019 20s from Hummingbirds the Hybrid Agency on Vimeo.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamKeso

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.