Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är hunden som shoppar loss – med sitt eget kreditkort

Publicerad: 22 april 2016, 13:32

Det börjar som en kul grej: köpa lite ben, beställa pipande leksaker. Men snart går det hela överstyr – och hunden Max står plötsligt med skulder upp över öronen och visar depressiva symptom. Så belyser en kanadensisk reklamfilm problemen med kreditkortsskulder.


Eftersom de stora internationella kortföretagen normalt inte utfärdar bankkort i Kanada, är det många som förlitar sig på sina kreditkort. Men det kan vara förödande för många – särskilt de som inte har ett bra grepp om sina kostnader, skriver adweek.se. 

Det är själva poängen med Interacs reklamfilm ”Pets with credit – a dogumentary” om hunden Max – som fått ett kreditkort av sin ägare men helt enkelt inte har koll på de skenande kostnaderna. Interac har nämligen det för landet unika erbjudandet kontantkort, som kan användas för mindre vardagliga inköp, utan risken för övertransaktioner och bedrägerier.

Byrån Zulu Alpha Kilo ligger bakom reklamfilmen som du kan se nedan.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.