Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är reaktionerna på ICA-Stigs avsked

Publicerad: 19 januari 2015, 06:40

Hans Mosessons avsked väcker upp många känslor.

Foto: Pressbild/Mattias Edwall.

"Det känns som om någon har dött", skriver någon om Hans Mosessons beslut att lämna Ica-reklamen, de vann Årets bild och Peter Hjörne försvarar valet av Alice Teodorescu som ny politisk redaktör på GP. Läs fler nyheter i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Peter HjörneFox NewsSVTÅrets BildAlice TeodorescuIca-Stig

Här är reaktionerna på ICA-Stigs avsked
Efter 13 år och över 500 reklamfilmer som ICA-Stig sa Hans Mosesson i går tack och hej. Beslutet har rört upp många känslor bland tittarna och sociala medier har närmast översvämmats av en kärleksbomb till skådespelaren. Några har uttryckt att de hoppas en kvinna ska ta över, men samtidigt meddelade Hans Mosesson i en intervju med Expressen att ersättaren blir en man.

"Ica-Stig ska alltså sluta. Nu kan man lika gärna sluta kolla på tv. Tårarna fyller min kaffekopp", skriver en användare på Twitter.

"Ica-Stig slutar. Det känns som att någon har dött", twittrar en annan.

"Nu börjar jag på riktigt gråta. Ica-Stig får inte sluta! Bästa Stig. Ica kommer ej vara sig likt! Ska sluta handla på Ica nu", skriver en tredje.

Även några av Sveriges namnkunniga passade på att lufta sina känslor:
"En sorgens dag – fast man kan ju hoppas att Icander kommer tillbaks i stället", skriver matgurun Edward Blom.

"Sveriges mest framgångsrika reklampersonlighet någonsin går i pension. Tack för allt Ica-Stig", skriver artisten Richard Herrey.

"Min generation minns reklam-oneliners: "har ni fest eller". Denna generation kommer att minnas en person och ett varumärke", skriver sociala medierexperten Emanuel Karlsten.

Hans Mosesson själv kommenterade reaktionerna i TV4:s Nyhetsmorgon i morse:
– Jag är oerhört rörd och väldigt väldigt tacksam över alla tårar som tycks rinna på Facebook och Twitter och allt vad det nu kan vara, säger han.

De vann Årets bild
Pressfotografernas klubbs fototävling Årets bild avgörs på Fotografiska den 14 mars, men singelklasserna är redan avgjorda och presenterades i går. Några av de kategorierna är Nyhetsbild Sverige och Porträtt. Priserna fördelades så här mellan redaktionerna:

Expressen: 4
TT Nyhetsbyrån: 1
Bildbyrån: 3
Dagens Nyheter; 3
Svenska Dagbladet: 3
Aftonbladet: 1
Göteborgs-Posten: 1
Nerikes Allehanda: 1
Moment: 1
Frilans: 3

Läs vilka vinnarna var här.

Hjörne försvarar valet av Teodorescu
I förra veckan blev Göteborgs-Postens värvning av Alice Teodorescu som ny politisk redaktör ifrågasatt av många i Mediesverige. Uppfattningen har varit att tidningen i och med rekryteringen byter politisk färg, eftersom GP:s ledarsida har haft en socialliberal inriktning, medan Teodorescu beskriver sig som liberalkonservativ. Peter Hjörne är huvudägare i GP och han försvarar valet i en text som publicerades på GP i helgen:
"Sedan utnämningen av Alice Teodorescu tillkännagavs har det från sina håll hävdats att GP:s politiska hållning därmed skulle ändras från liberal till konservativ. Så är inte fallet. GP är och förblir en liberal tidning", skriver Peter Hjörne och fortsätter:
"Hon är inte förutsägbar, följer inte opportuna strömmar utan vågar stå för en egen hållning – en spännande, fritänkande liberal hållning! Jag är stolt och glad över att GP rekryterat en av Sveriges mest spännande pennor".

SVT anmälda till Granskningsnämnden för Redbull
I en intervju med Marcus Hellner hade skidstjärnan en Redbull-burk i handen, vilken också syntes i rutan. Hellner har tidigare fått kritik för sitt sponsoravtal med energidrycksföretaget – och nu drabbas alltså också SVT. Intervjun ägde rum i samband med Tour de Ski och Per Yng, sportchef på SVT slår ifrån sig kritiken.
"Intervjun är gjord i den mixade zonen vilket är en tävlingsmiljö som SVT inte råder över", skriver han i ett sms till SportExpressen.se.

Ännu inget besked på när Charlie Hebdo kan säljas i Sverige
När satirtidningen Charlie Hebdo i förra veckan kom ut med sitt första nummer efter terrorattacken såldes upplagan slut på nolltid. I Sverige väntar Pressbyrån fortfarande på besked om när det nya numret kan finnas i butikerna. På sin hemsida skriver Pressbyrån att de ska få besked i dag, skriver TT.

Fox News ber om ursäkt
En reporter på tv-kanalen kallade Birmingham "totalt muslimskt" och sa samtidigt att polisen slutat gå in i staden. Reportern hävdade också också att det fanns muslimska zoner "utan suveränitet" i Sverige., uttalanden som fick Storbritanniens premiärminister David Cameron att kalla reportern en "komplett idiot". Nu ber Fox News om ursäkt för uttalandet, enligt Aftonbladet.

Ny säsong av Arkiv X?
Nu kan alla som saknat kultserien Arkiv X förhoppningsvis andas ut. Tv-bolaget Fox öppnar nämligen upp för att spela in nya avsnitt med agent Mulder och FBI-kollegan Scully. Serien sändes i 202 avsnitt mellan 1993-2002 i USA, skriver TT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.