Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är skådespelarens hyllning till Göteborg

Publicerad: 26 mars 2015, 13:05

Blir kärlekshyllning.

IFK Göteborgs reklamfilm för hemmapremiären skulle haft premiär förra veckan. Men efter skjutningarna i Biskopsgården bestämde sig föreningen för att göra en hyllning till Göteborg – med skådespelaren Jakob Eklund som speakerröst.

Ämnen i artikeln:

IFK GöteborgDear Friends

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Huvudpersonen i Johan Falk-filmerna spelas av Jakob Eklund som också agerar speakerröst i den nya reklamfilmen för IFK Göteborg.

Det var efter dödsskjutningen på en krog i Biskopsgården i Göteborg i förra veckan som flera maskerade män öppnade eld i lokalen. Det har fått IFK Göteborg att senarelägga sin reklamfilm som skulle släppas i förra veckan inför premiären den 5 april.

Klubben vill fortsätta sprida budskap om kärlek i stället för hat. Filmen är en kärleksförklaring till Göteborg – i stället för att innehålla ett kommersiellt budskap.

– Vi insåg att filmen med vissa modifieringar skulle kunna föra fram ett viktigare budskap än att sälja årskort och biljetter. Vi når ut till väldigt många människor och med det följer ett ansvar. Med den här filmen vill vi hylla Göteborg och lyfta fram kärleken till vår stad, säger IFK:s marknadschef Andrej Häggblad Hristov i ett pressmeddelande.

Jakob Eklund såg det som självklart att medverka i filmen.

– Jag är uppvuxen i stan och en stor supporter till Blåvitt. Även om jag lever i exil på Sveriges baksida är mitt hjärta kvar i Göteborg. Det var en ära lika mycket som en självklarhet att hjälpa till med filmen, säger han i pressmeddelandet.

Bakom filmen står IFK Göteborg, Dear Friends och Silverbullet Film.

Se filmen här:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev