fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är veckans bästa innehåll från oss på Resumé

Publicerad: 14 februari 2020, 15:38

Bonniers byrågrupp till salu, utbredd reklamtrötthet bland reklammakarna och SAS krishantering. Här är veckans bästa innehåll från Resumé.


R

Redaktionen

red@resume.se


Bonniers byrågrupp Real Agency Group till salu 

För ett år sedan bildade Bonnier byrågruppen Real Agency Group bestående av Spoon, Oh My, Infunnel, Trickle, The Domain Was Taken och KIT. Nu är hela byrågruppen, som omsätter 322 miljoner kronor, till salu.

 

Experterna om SAS krishantering: ”Rejält självmål” 

När SAS la upp sin kampanj borde de varit redo för kritik. Att de dessutom valde att ta ner filmen gav kritikerna rätt och fick de som gillade budskapet att bli upprörda, det menar krishanteringsexperterna Frida Blom, Emma Blom och Charlie Stjernberg.

Larmet inifrån branschen: Hälften av kreatörerna är trötta på reklam

Skaparna av reklamen är själva trötta på den. Det visar Resumés kartläggning med 101 kreatörer i branschen. Reklamarna använder adblockers och flera vill se en reglering av de mest störande formaten för att bota reklamtröttheten. ”Jag är spytrött”, säger en av dem.

Reklamtröttheten bland kreatörer stor – här är åtgärderna som kan stoppa utvecklingen

Till och med de som skapar reklamen är reklamtrötta. Den insikten delar branschen i två läger. Det finns de som tycker att det är dags att dra upp huvudet ur sanden – andra som tycker att de reklamtrötta kreatörerna borde syssla med någonting annat. Vi har frågat fyra kommunikationsveteraner om vad reklamtröttheten gör och hur den påverkar.

Därför funkar neuromarketing – och här är riskerna 

Marknadsförare vill mer än någonsin tränga in i hjärnan. Carin Fredlund förklarar varför och varför det inte alltid är en bra idé.

Chimneys strategi i Malmö efter förvärvet: ”Måste vara mästare hemma för att göra avtryck borta” 

Malmömarknaden har varit i ordentlig rörelse de senaste åren med flera konkurser och sammanslagningar. Med förvärvet av Malmö Reklambyrå hoppas Chimney Vigor Group kunna lyfta där så många fallit i det sydvästra hörnet av Sverige.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev