onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här är vinnarna i Stora Kommunikatörspriset 2017

Publicerad: 31 mars 2017, 06:44

Vinnarna.

Foto: Pressbild

STF och Ikea var några av vinnarna när Stora Kommunikatörspriset delades ut på Moderna Museet i Stockholm under torsdagskvällen.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerReklambranschenStora kommunikatörspriset

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Runt 250 personer hade samlats på galamiddagen Stora Kommunikatörspriset på Moderna Museet igår. Priset, som delats ut sedan 1991, består av fem kategorier. I år delades det dessutom ut ett hederspris.

Här är vinnarna med motiveringar:

Bästa kommunikativa ledarskap
Johanna Snickars, kommunikationschef Microsoft

"Johanna Snickars har lyckats förena modern teknik, kommunikation och samhällsansvar. Under sin tid som kommunikationschef på Microsoft har Johanna Snickars verkat för minskade klyftor mellan män och kvinnor inom IT, en inkluderande arbetsplats och innovativa samarbeten med samhällsaktörer. Snickars har dessutom varit en aktiv förebild genom att osjälviskt och öppet berätta om sin yrkesresa."

Bästa kommunikation näringsliv
Ikea – Patrik Nygren-Bonnier och marknadsavdelningen

"Patrik Nygren-Bonnier har med omsorg förvaltat den stora kunskap som IKEA besitter om sina kunder. Utifrån den kunskapen har Patrik Nygren-Bonnier varit delaktig i kampanjer som skapar stark igenkänning, bryter normer och inspirerar till samtal – ett strålande uttryck för Ingvar Kamprads ursprungliga vision om "En bättre vardag för de många människorna".

Bästa kommunikation offentlig organisation
Statistiska Centralbyrån – Sverige i siffror

"I en tid där ogrundade påståenden ofta tas för sanningar är pålitlig statistik ett viktigt verktyg för omvärldsförståelse och kritisk granskning. Teamet bakom SCB:s satsning "Sverige i siffror" har lyckats förmedla statistik på ett sätt som är lättillgängligt, tydligt och engagerande. Dessutom har de lyckats med konststycket att ta fram en tonalitet som lyfter fram berättelserna och människorna bakom siffrorna."

Bästa kommunikation ideell organisation
Svenska Turistföreningen – Jenny Engström

"Svenska Turistföreningen gav världen en chans att lära känna Sverige och svenskarna en chans att lära känna världen genom kampanjen The Swedish Number. Att egga hela världens nyfikenhet för "landet lagom" och samtidigt få tusentals svenskar att ivrigt vilja berätta om Sverige för världen är kommunikation när den är som bäst."

Årets unga talang
Charlie Eriksson

"Charlie Eriksson har genom informationsprojektet "AldrigEnsam" öppnat upp dialogen om psykisk ohälsa bland unga vuxna och tagit ställning för att ingen som lider av psykisk ohälsa ska behöva stå ensam. Projektet har väckt massivt engagemang – tusentals har visat sitt stöd för Charlie och anslutit sig till kampen för att ingen som lider av psykisk ohälsa ska stå ensam."

Årets hederspris
FN-visselblåsaren Anders Kompass

"Med kommunikation som kännetecknas av civilkurage, respekt för människan och ihärdighet har Anders Kompass förkroppsligat ett av kommunikatörens uppdrag –att göra aktiva etiska överväganden för att främja ett transparent och medmänskligt samhälle."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev