Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här blir Timbuktu språklärare åt världsartisten som flytt till Sverige

Publicerad: 3 oktober 2016, 08:01

För att ge stöd åt Läkerols initiativ "Let's Talk" har nu Jason "Timbuktu" Diakité agerat svensklärare åt världsartisten Ramy Essam,


Ämnen i artikeln:

KingTimbuktuReklamkampanjLäkerol

Ramy Essam flydde till Sverige efter att ha gjort en uppmärksammad spelning på Tahirtorget i Kairo inför 500 000 människor under den arabiska våren.

Samtalet mellan artisterna visar på hur språket kan vara vägen mot integration. Det resulterade i en sex minuter lång minidokumentär gjord av den prisbelönte filmskaparen Tarik Saleh. Kampanjen är framtagen av King.

– I en tid då makthavare bara tycks vilja överrösta varandra, ville vi göra en film som hyllar samtalet. Trots att Jason och Ramy aldrig träffats var de enormt generösa med sig själva och sina liv, vilket gjorde mitt arbete väldigt enkelt.  Jag hoppas att deras berättelser kan inspirera fler till att börja prata med varandra, säger Tarik Saleh.

Jason ”Timbuktu” Diakité är en aktiv deltagare i samhällsdebatten, med hans omtalade framträdande i Riksdagen under hösten 2013 som ett tydligt exempel.

– Ramy verkar vara en genuint fin kille och han har en gripande historia. Att möta honom påminde mig igen om vikten av att vi alla lyssnar på varandras berättelser. Det föder empati som är det enda som kan rädda vår värld. Att både jag och Ramy använder språk och musik som uttrycksform var ytterligare en beröringspunkt som förstärkte mötet, säger Jason ”Timbuktu” Diakité i ett uttalande.

Den egyptiska musikern Ramy Essam blev känd för allmänheten när han, inför 500 000 människor, spelade på Tahirtorget under den arabiska våren. Men efter att ha fängslats och torterats flydde han till Sverige och Malmö där han bott de två senaste åren.

Arbetsgrupp

Reklambyrå, King
Creative Director: Frank Hollingworth
Copywriter: Pontus Ekström, Christoffer Dymling
Art Director: Daniel Hallberg
Digital Director: Johan Tesch
Kundansvarig: Sunit Mehrotra
Projektledare: Peter Grönlund
Produktionsledare: Lena Ivarsson, Elin Boethius
Planner: Per Wilson, Victor Söderberg, Michaela Wehtje

PR: Viktor Bolin, Patrik Sundberg, Julia Robertson, Joakim Ohlsson, Hugo Wittorf
App: North Kingdom
Film: Bacon, Tarik SalehByråproducent: Mats Sandin/Colony
Landningssida: Solid Agency
Mediebyrå: IUM: Beatrice Feuk Dahlström, Silvia Barklund, Nicklas Grundström

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.