Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här gör Englands kapten reklam för Stryktipset

Publicerad: 14 januari 2008, 13:35

Här gör John Terry reklam för Stryktipset. Chelseas och Englands lagkapten nappade på erbjudandet direkt. – Han var jättelätt att ha att göra med. Väldigt rolig och trevlig, säger Jörgen Lindqvist på reklambyrån Grand.


Temat ”13 rätt är respekt” har gjort sitt – nu satsar Svenska spel på ett nytt reklaminnehåll för Stryktipset, med en storstjärna:

Chelseas och Engelska landslagets kapten John Terry.

Hur fick ni honom att ställa upp?
– Det var inte så svårt som man kan tro. Han var vårt förstaval och tackade ja direkt. Det svåra var ta sig igenom armén av agenter innan man väl nådde fram till honom, säger Jörgen Lindqvist, ad på Grand.

Varför var han ert förstaval?
– Vi resonerade om vem som var den störste spelaren i England och med tanke på att John Terry är lagkapten både för ett hyfsat lag (Chelsea) och för det engelska landslaget så föll det sig ganska naturligt.

I reklamfilmen som spelades in både i i London och Stockholm utmanar Terry tipparna med frågan   ”I know exactly what I’m going to do out there. The question is: Do you!?”.

– Det vi ville ha fram var att han var en stor stjärna, men att det inte spelar någon roll – nästa match är det enda som gäller, säger Jörgen Lindqvist.

Hur var det att jobba med honom?
– Enormt roligt. Han var jättelätt att ha att göra med, Väldigt rolig och trevlig och blygsam. Han tyckte att det var lite pinsamt att prata om sina framgångar.

Hur stort var det?
– Det var stort, ända till man träffade honom. Då märkte man att han är en vanlig människa av kött och blod, vilket ju är positivt.

John Terry kommer att dyka upp i nya filmer under året, och kampanjen ska även utökas med spelare från de övriga stora ligorna i Europa.

Reklamfilmen börjar rulla den här veckan i TV4, på Eurosport och på Canal plus.

För många år sedan var dåvarande Premier Lague-stjärnorna Ian Wright och Eric Cantona med i Stryktipsets reklamfilmer.

Fakta/Stryktipset-filmen

Arbetsgruppen på Grand
Copy, Henrik Levahn, Jörgen Lindqvist, ad, produktionsledare, Carin Arvidsson-Möller, original, Zonny Billgren och projektledare, Mikael Friberg.

Arbetsgruppen på Flodellfilm
Regissör, Johan Brisinger, exekutiv producent, Mikael Flodell, producent, Pia Åstrand, fotograf, Paul Evans och klippare, Marcus Lindqvist

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.