måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här gör Loa Falkman debut som nya Ica-Stig

Publicerad: 9 februari 2015, 06:40

I första Ica-filmen med Loa Falkman gör man humor av gaget, Lars Adaktusson tackar nej till partiledarjobbet, fängslade journalister får ny rättegång och kaos med SVT:s app under Melodifestivalen. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Loa FalkmanMelodifestivalenSVTChipotleSVT SportSamsungSky NewsBonnier NewsIcaIca-Stig

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Loas debut – skojar om gaget
Efter att Hans Mosesson tackat för sig i rollen som Ica-Stig gjorde reklambyrån Kings ersättare, Loa Falkman, sin riktiga debut i rollen. I filmen blir det bekymmer med en gång för karaktären, som trott att han skulle vara med i en vanlig humorserie. Men när gaget kommer på tal har han inga problem att hålla upp Icas varor.

Raseri mot SVT:s app
Direkt efter att Eric Saade och Jessica Andersson gått vidare i Melodifestivalens första deltävlingen kom rapporter om att SVT:s nya röstningsapp krånglat. Under lördagskvällen riktade tv-tittarna och den utslagna deltagaren Molly Pettersson Hammar team kritik mot SVT.
– Jag är jättebesviken. Helt mållös, säger Molly Pettersson Hammar till Aftonbladet.

Det är fortfarande oklart om eller hur app-strulet påverkade resultatet.
– Vi ska undersöka saken närmare, säger Melodifestivalgeneralen Christer Björkman till SvD.

Adaktusson tackar nej till partiledarposten i KD
EU-parlamentarikern och den före detta journalisten Lars Adaktusson blev under södnagen nominerad till partiledarjobbet i Kristdemokraterna. Nu säger han nej till att bli partiledare. Det skriver Dagens Nyheter.
–  Det har varit en hel del funderande fram och tillbaka. Jag står till förfogande för uppdrag i partistyrelsen och presidiet. Men däremot kommer jag inte att kandidera som partiordförande, säger han till DN.

Fängslade journalister får ny rättegång
De två al Jazira-journalisterna Baher Mohamed och Mohamed Fahmy som fortfarande sitter egypiskt fängelse, efter att kollegan Peter Greste frigetts, får en ny chans i rättsalen den 12 februari. De tre männen dömdes under 2014 till mellan sju och tio års fängelse anklagade för att de genom sitt arbete ha stöttat den förbjudna organisationen Muslimska brödraskapet. Peter Greste släpptes i förra veckan efter 400 dagar i fängelse och deporterades ur landet. Det rapporterar CNN.

Bonnier satsar i webbtjänst
Bonnier News köper andelar i webbtjänsten Auranest för jobbsökande. Det handlar inledningsvis om en minoritetspost i företaget, men Henrik Stangel har planer på ett mer expansivt ägande, skriver Di.
– Vi ser ett tydligt behov av att bygga ut vår digitala affär, säger han till tidningen.

Samsung varnar kunderna: "Tv:n hör dig"
I användaravtalet till Samsungs tv-apparater av modellen Smart varnar teknikjätten för att tv:n kan höra dig. Det rapporterar The Korea Times i en artikel som fått stor spridning på sociala medier.

"Vänligen tänk på att personliga samtal eller annan känslig information kan finnas bland den information som spelas in och sänds till tredje part genom röstigenkänning", skriver företaget i användaravtalet.

Sky News tabbe – presidenten avbröt intervjun
Det blev konstig stämning och korthugget när Sky News på söndagen skulle intervjua Estlands president Toomas Ilves om läget i relationerna med grannlandet Ryssland. Den brittiska nyhetskanalens studioreporter Dermot Murnaghan kallade Ilves felaktigt för Hendrik. Den estniske presidenten försökte komma igenom med en korrigering av sitt namn – utan resultat. Uppenbart irriterad tog Toomas Ilves av sig glasögon, hörlurar och mikrofon och vände sig bort från kameran.

Chipotle ber om uräkt efter rasistiska tweets
Chipotle bad på söndagen om ursäkt efter att en serie av rasistiska tweets skickades från företagets hackade konto. Meddelandena var bland annat riktade mot president Barack Obama och Chipotle's Twitter-avatar var ersatt av en swastika. En talesperson från den mexikanska matkedjan bekräftade att kontot hade hackats och händelsen är nu under utredning, skriver Mashable.

Sportprofilens gitarriff
Många tv-tiitare blev nog smått chockade när SVT Sports Mats Nyström avslutade sändningen med ett halv minut långt gittarsolo under lördagskvällen. Det hela var en överlämning till Melodifestivalen efter Sportnytt och vi får nog aldrig veta om det var fejk eller äkta talang.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev