Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här jagas Marcus Hellner av polis i ny kampanj

Publicerad: 5 mars 2015, 11:25

Marcus Hellner

Foto: Bild ur kampanjfilmen

Förhoppningen är att Facebook-filmen, där längdskidåkaren Marcus Hellner springer från en polisbil, ska öka antalet deltagare i löploppet Wings for Life World Run – och därmed samla in mer pengar till forskningen kring ryggmärgsskador.


Ämnen i artikeln:

Marcus Hellner

I filmen blir Marcus Hellner, ambassadör för löp-loppet Wings for Life World Run, jagad av en polisbil. Anledningen är att ett barn har kastat en snöboll på en polisbil. Barnet hinner dock gömma sig och istället framstår det som att det är Marcus Hellner som kastat snöbollen. Han inser detta och bestämmer sig för att försöka fly från polisbilen som ligger tätt bakom honom – precis sommållinjebilen gör i Wings for Life World Run. Filmen avslutas med att Marcus Hellner säger:
"Missa aldrig en chans att öva på att bli jagad. Den tredje maj syns vi på startlinjen i Kalmar".

Videoklippet beskrivs som "en riktad utmaning från Marcus till Kalmar FF:s fans att springa och ett upprop till Vasaloppsåkare att delta". Filmen, som har delats på Marcus Hellners Facebooksida, har i skrivande stund närmare 1000 likes på Facebook.

Marcus Hellner ska själv springa loppet och syftet med filmen är att inspirera fler att ställa upp och springa för dem som inte kan på grund av sina ryggmärgsskador. Samtliga anmälningsavgifter till löploppet Wings for Life World Rund går till forskning kring ryggmärgsskador.

Loppet har ingen mållinje utan deltagarna jagas av en mållinjebil bakifrån. I början av loppet kör bilarna 15 km/tim, men farten ökar för varje timme som går. Loppet är över när deltagarna passerats av bilen. Över 100 000 löpare beräknas delta i 35 lopp på sex kontinenter.

Se filmerna på Marcus Hellner:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Marcus Hellner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.