Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här kysser Ted Cruz Donald Trump

Publicerad: 20 juli 2016, 12:06

Foto: Kampanjbild/Planting Peace

Den här reklamskylten har placerats precis vid ingången till republikanernas konvent, som en aktion för HBTQ-rättigheter.


Ämnen i artikeln:

Presidentvalet 2016RepublikanernaDonald Trump

Donald Trump är knappast känd för att kämpa för HBTQ-rättigheter. Partiföreträdare, däribland Donald Trump och tidigare presidentkandidaten Ted Cruz, har tidigare lämnat in ett förslag som skulle innebära att de nya lagarna som tillåter samkönade äktenskap i hela USA rivs upp, samt att man godkänt samtalsterapi som ska hindra att barn blir homosexuella.

Donald Trump har dock under sin presidentvalskampanj gjort allt i sin makt för att undvika frågan.

Men i samband med partikonventet i Cleveland, som pågår just nu, fick han ämnet tryckt rakt i ansiktet. Den ideella gruppen Planting Peace har nämligen placerat en reklamskylt precis vid kongressens ingång, där Ted Cruz tar ansats för att kyssa partikollegan Donald Trump, skriver Adweek.

På en hemsida för kampanjen skriver Planting Peace att "Vad Donald, Ted och republikanerna antingen misslyckas med att inse, eller inser och bara inte verkar bry sig om, är att deras ord och handlingar mot våra HBTQ-familjer, särskilt HBTQ-barn, påverkar och har betydelse."

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.