Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Har läsare från regeringskansliet till Kumlabunkern”

Publicerad: 30 januari 2012, 10:49

Den senaste bloggrekryteringen till Resume.se är reklamprofilerna Anders Tempelman och Helena Helsing Mork. Deras gemensamma blogg hade premiär förra veckan. – Vi var tidiga med att börja blogga och har många regelbundna besökare, från regeringskansliet till Kumlabunkern, säger Anders Tempelman.


Anders Tempelman och Helena Helsing Mork har länge bloggat tillsammans, nu flyttar de över bloggen till Resume.se. Anders är copywriter, manusförfattare och driver Tempel Reklam&Underhållning. Helena är också copywriter och författare. Hon driver reklambyrån Mikaela&Helena.

Anders, beskriv Helena:
– Helena är smart, rolig och en god vän. Hon är också en skicklig yrkeskvinna som skriver personligt och egensinnigt.

Hur känner ni varandra?
– Egentligen kände vi till varandra sedan högstadiet, men lärde känna varandra först på Alm&Co där vi bägge jobbade tidigt i våra karriärer. Vi har hållit kontakten sedan dess och numera delar vi kontorsgemenskap och sitter två meter från varandra.

När får ni tid att blogga?
– Att få tid att skriva blogginlägg är inga problem. Det är ju en fristil utan substans eller mening som jag alltid har haft rätt lätt för.

Ni har bloggat i över fem år. Vad driver er?
– Ända sedan starten av Tempel år 2000 har jag menat att reklam och underhållning måste fusionera sig. Att använda tempel.se för att bjuda på lite underhållning kändes som en bra start för att bevisa tesen. Sen är det ren och skär skrivglädje som får mig att hålla på. Jag känner att bloggen är en bra ventil för alla mina tankar som ingen frisk uppdragsgivare skulle vilja betala för och ingen terapeut skulle orka lyssna till.

Ni publicerade även en bloggbok. Varför?
– Vi var tidiga med att börja blogga och har många regelbundna besökare, från regeringskansliet till kumlabunkern. Det kändes lite mäktigt att få ihop en tjock bok som vi kunde skicka ut till våra kunder som sommarpresent.

Kommer det någon mer?
– Det gör det säkert, jag håller på med så mycket konstiga skrivprojekt. Annars pladdrar jag i P4 på fredagar kl 17.00. Salongen med Kattis Ahlström.

Vad kan Resumés läsare förvänta sig av er blogg?
– Vi skriver för att roa och om saker som intresserar oss. En del är aktuellt, annat är tidlöst. Aldrig om reklam.

Helena, beskriv Anders:
– Anders är en lång, rolig, drastisk, snäll, orädd, rätt så muskulös och mycket god vän. Han har läst fler böcker än de flesta av oss visste fanns, sett alla filmer som kommit ut och framför allt de som inte kommit ut. Än. Och han behärskar dessutom den tacksamma konsten att kommunicera med kvinnor. Självklart är han en lysande copywriter. Och hans omdöme!

Hur känner ni varandra?
– Vi jobbade en kort tid ihop på Alm&Co. En tid som följdes av ett frekvent mailande som sedan ledde till bloggandet skulle man kunna säga.

När får ni tid att blogga?

– Får och får...

Ni har bloggat i över fem år. Vad driver er?

– Som copywriter är det ju emellanåt kul att bara ha sig själv som avsändare.

Ni publicerade även en bloggbok. Varför?

– På den här frågan hade jag gärna svarat att vi inte kunde motstå trycket. Men man kanske bör lägga till att det trycket mest kom inifrån oss själva.

Kommer det någon mer?

– Ja det tycker jag.

Och sist, vad kan Resumés läsare förvänta sig av er blogg?

– Enligt Wikipedia är förväntan en känsla som involverar glädje (och ibland ångest) när man tänker på en efterlängtad händelse. Jag tycker dock inte att läsarna ska behöva ha så mycket ångest inför det här.

Erika Siljendal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.