Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Har ni sett på katten: KFC:s galenskap når nya höjder

Publicerad: 19 juli 2018, 08:06

Foto: Skärmdump

Kycklingjätten sände en fyra timmar lång livefilm på Facebook, med katter som klättrade på en kattborg föreställande grundaren Colonel Sanders.


Ämnen i artikeln:

KFCReklamKampanjFacebook Live Video

Galenskapen når nya höjder när KFC fortsätter att komma med kampanjer av egendomlig karaktär. På Facebook Live, via Super Deluxe kanal, har man sänt ett liveklipp på fyra timmar där katter klättrar på en kattborg föreställande grundaren Colonel Sanders.

Det som kanske är ännu mer anmärkningsvärt är att 700 000 personer valde att följa streamen. Kissekatternas lurviga päls var helt enkelt oemoståndlig – och den kat(t)astroflånga filmen var allt annat än misslyckad.

I kommentarsfältet till livestreamen samlades kattvurmare för att bestämma vad katterna skulle heta, men även vad den rörlige kattborgen skulle göra härnäst. Kattborgen kunde bland annat skjuta ut laser genom ögonen för att leka med katterna och erbjuda dinglande kycklingben i trådar. Katterna verkade dock inte speciellt intresserade av maten. Vilket kanske var lika bra, för när katt äter honung får den biverkningar.

Det här är bara en i raden av annorlunda kampanjer som KFC har gjort den senaste tiden. När kycklingen tog slut på många av KFC:s restauranger valde man att göra reklam genom att byta ut hinkens klassiska KFC mot FCK.

Efter sin medverkan gavs katterna bort till adoptionsorganisationen Heaven on Earth Society of Animals i Los Angeles.

Här kan du se den långa filmen med katterna:

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.