Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Här poserar Zlatan med pistol – Nike ber om ursäkt

Publicerad: 28 maj 2008, 10:04

Här leker Zlatan Ibrahimovic med en pistol i Nikes live-sändning från landslagsstjärnans garderob. – Det är så klart omdömeslöst, säger Kay Höök på Scholz & Friends – reklambyrån bakom kampanjen. Nu har klippet tagits bort och Nike ber om ursäkt i ett skriftligt uttalande.


Zlatan med pistolen. Foto: Svenska Fans.

Resume.se har tidigare berättat om Nikes kampanj ”Zlatans garderob” där företaget under två dagar förra veckan placerade en webbkamera i Inter-anfallarens klädskrubb och sände live, bland annat via en dold länk på svenskafans.com.

Tanken med livesändningarna var enligt Nike och reklambyrån Scholz & Friends att fansen skulle få en unik inblick i    Zlatans liv. Bland annat har Zlatan visat upp sin ligamedalj, gjort grimaser, segertecken och kramat en hund.

Det samlade materialet har legat kvar på svenskafans.com, men i går valde Nike att plocka bort det efter att ha fått negativa reaktioner på ett klipp där Zlatan plockar fram en pistol, gör en mantelrörelse och sedan siktar vid sidan om kameran, skriver Sportbladet.

Zlatan gör en mantelrörelse. Foto: Svenska Fans.

Nike lade i går ut ett skriftligt uttalande på Svenskafans.com, undertecknat av Tomas Antonelius, fotbollsansvarig på Nike i Sverige:

”Zlatans Garderob, som visats här på SvenskaFans under en vecka, är en del av Nikes EM-kampanj. Om man hade tur så kunde man få se en glimt av Zlatan i denna kampanj. Tanken var att Zlatan skulle göra roliga och tokiga saker i sin garderob” skriver Nike och fortsätter:

”En sak som hände var att Zlatan visade en leksakspistol för kameran. Vi inser att vissa människor kan ha reagerat negativt på detta. Nu har vi tagit bort klippet från SvenskaFans för att inte fler människor ska reagera negativt och vi ber om ursäkt till de som har misstolkat skämtet".

– Det är så klart omdömeslöst, säger Kay Höök på Scholz & Friends till Resume.se om Zlatans lek med pistolen.

– Hade man kunnat förhindra det på något sätt så hade man ju försökt göra det, men vi sände ju live.

Enligt en vapenhandlare som Sportbladet talat med är pistolen av modellen Desert Eagle, sannolikt kaliber 50, men att det inte går att se om den är äkta eller inte.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.