Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Har sett fram emot det här länge”

Publicerad: 3 maj 2011, 07:13

1985 började Magnus Wikner som programvärd på resebolaget Ving. Nu, 26 år senare, är han tillbaka på företaget – den här gången som vd. – Jag har sett fram emot det här länge, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Magnus WiknerVing

Magnus Wikner, senast marknadschef på Ica. Nu tar han över Ving.

Igår tillträde Magnus Wikner som ny vd för resebolaget Ving. Det är fjärde gången han är tillbaka på Ving. Han började där redan 1985, då som programvärd. Under åren har han bland annat varit verksam på My Travel och McDonalds. Här närmast kommer han från ett jobb marknadsdirektör på Ica, där han varit de senaste fem åren.

– Det känns väldigt bra. Jag har sett fram emot det här länge. Jag har varit runt och hälsat på personalen och hade några första möten här igår. Det är häftigt att vara tillbaka i resebranschen igen. Det var där jag började för 26 år sedan.

Kommer vi att se några förändringar nu när du tar över som vd?
– Det är för tidigt att säga. Det är klart att man har lite tankar men jag vill känna in branschen lite här först. Målsättningen är att Ving ska vara den ledande arrangören i branschen och för att vara det gäller det att fokuser och att vara på tå.

Vad tar du med dig från din tid på Ica och McDonalds?
– Att lyssna på kunden , formulera idéer med kunden i åtanke och att utveckla starka koncept.

Han fortsätter:
– Det är viktigt att tänka långsiktigt i det man gör och att hitta det som varumärket verkligen står för. Sedan gäller det att hålla fast vid det, fast samtidigt att man varierar det lite.

Hur tycker du att det ser ut för resebranschen i stort?
– Hela turistindustrin är väldigt stark. Människor kommer alltid att vilja resa och uppleva saker. Jag tror branschen har det bästa framför sig.

Vart åker du själv på semester i år?
– Jag har faktiskt inte bestämt mig än. Först och främst ska jag jobba här nu och sätta mig in i det. Förmodligen blir det någonstans där jag kan passa på att lära mig mer om någon del av verksamheten. Det blir en kombination av semester och arbete.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Magnus WiknerVing

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.