Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Havas byter global vd

Publicerad: 9 januari 2014, 07:33

Andrew Benett

Yannick Bolloré går in som ny vd på Havas holdingbolad. Han är son till Havas-investeraren Vincent Bolloré och ersätter David Jones. Den globale vice vd:n för Havas Worldwide, Andrew Benett, tar över som global vd för Havas Worldwide.


David Jones går i stället över till en roll som medgrundare och chef för ett startup-bolag som drar igång nästa månad, enligt Adweek.

Han fortsätter dock att vara rådgivare till Havas under hela 2014.
–  Det här har inget att göra med Yannick och allt att göra med min önskan  att starta det här nya bolaget, meddelade David Jones i samband med ett  konferenssamtal, enligt Adweek.

Tidningen rapporterar att  förändringen kommer i eftersvallet av en maktkamp mellan David Jones och  Andrew Benett, där det spekuleras om att Andrew Benett har gått över  David Jones huvud för att etablera en direkt relation med Yannick  Bolloré, vars far Vincent Bolloré hade utnämnt sin son till att ta över  ordförandeskapet från och med augusti.

Adweeks källor uppger också  att det var efter att David Jones förminskade Andrew Benets roll genom  att plocka in sin kollega sedan lång tid tillbaka tillika ordföranden för  verksamheten i Storbritannien, Kate Robertson, som global vice vd som  maktkampen tog rejäl fart.

Källorna uppger också att Andrew Benett  har byggt sin maktbas från Paris, medan David Jones främsta tillgång har  varit Vincent Bolloré, som lämnade ledningen för holding-bolaget för  att bli ordförande för Vivendi.

Havas Worldwide har tappat kunder som  ExxonMobil, Jaguar och Heineken tillsammans med amerikanska konton som  Lean Cuisine, Triscuit och Charles Schwab, enligt Adweek.

David Jones  har inte bara haft en tuff period i och med detta, utan han har också  ifrågasatts för att ha investerat i crowdsourcingbolag som Victor and  Spoils och Socialistic.

Källorna uppger också att Andrew Benett har  sett setts spendera alltmer tid med Yannick Bolloré, medan David Jones  har blivit alltmer marginaliserad, enligt Adweek.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.