Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Havas ökar i Europa

Publicerad: 17 februari 2014, 09:39

Yannick Bollore.

Kommunikationsjätten Havas omsatte 2,4 miljarder dollar under förra året, varav 703 miljoner dollar under Q4. Den organiska tillväxten steg med en procent för helåret och 1,6 procent under Q4. Europa var en av de regioner som bidrog till tillväxten.


Ämnen i artikeln:

Arnold SchwarzeneggerHavas

Adweek rapporterar att Havas tillväxt framförallt beror på utvecklingen i Europa samt Asien-Stillahavsregionen – I Sverige representeras Havas av Granath Havas.

Den totala ökningen i Europa hamnade på 1,4 procent för helåret och 2,3 procent under Q4, medan Asien-Stillahavsregionen steg med 5,4 procent.Latinamerika ökade med 4,4 procent trots att just den regionen backade med hela 5,6 procent under Q4, enligt Adweek.

Den nordamerikanska verksamheten har haft det lite kämpigt.

Omsättningen har backat med 1,7 procent under helåret och 1,2 procent under Q4.  

Havas uppger dock att verksamheten håller på att återhämta sig genom ett nytt team med starkt affärsfokus, enligt Adweek.

David Jones lämnade jobbet som vd för Havas holdingbolag och dess nätverk och ersattes med Yannick Bollore och Andrew Benett, som tidigare var chef för Havas Worldwide.  

Arnolds vd Robert LePlae har lämnat bolaget och chefen för Arnolds Boston-verksamhet, Pam Hamlin, har tagit över, enligt Adweek.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Arnold SchwarzeneggerHavas

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.